Rómovia hlásia mobilizáciu! Chystajú sa na protesty proti Kotlebovi
09 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

V priebehu tohto týždňa ich ohlásia príslušným úradom.

Podľa informácii z portálu Interez s odvolaním na SITA, chystajú Rómovia sériu protestov na Slovensku, zameranú proti bývalému poslancovi Národnej rady SR Mariánovi Kotlebovi (ĽSNS). Pochody sa vrajbudú konať vo väčších mestách a obciach, pozvať chcú na ne okrem novinárov aj zástupcov Európskej komisie.

Zdroj: @all TASR
Ako reakcia na zhromaždenie v Michalovciach

V priebehu tohto týždňa ich ohlásia príslušným úradom. Informoval o tom dnes na brífingu pred Prezidentským palácom predseda občianskeho združenia Únia Rómov na Slovensku František Tanko. Protesty budú reakciou aj na nedeľňajšie zhromaždenie v Michalovciach, ktorého cieľom bolo uctiť si pamiatku zavraždenej 46-ročnej Eriky.

Zhromaždenie bolo predčasne ukončené pre verbálne útoky medzi kotlebovcami a Rómami. „Kotleba zneužíva tento problém vo svoj prospech a takto si zohrieva politickú polievočku, aby získal väčšie preferencie pre svoju stranu,“ povedal Tanko a dodal, že ju mu je osobne veľmi ľúto obete vraždy v Michalovciach. Zdôraznil, že aj Rómovia v Michalovciach vyšli do ulíc a zapálili sviečky z úcty k obeti.

VIDEO! PIETNE ZHROMAŽDENIE V MICHALOVCIACH v napätej atmosfére! Došli Rómovia aj Kotlebovci
Pietne zhromaždenie v Michalovciach, so začiatkom o 15:00 hodine prebiehalo v napätej atmosfére. Situáciu monitorovali policajné hliadky! Došli Rómovia, aj Kotlebovci z ĽsNS. Organizátor OZ Zemplínska parta sa od všetkých politických strán... Čítať ďalej
08 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Tanko vyzýva Čaputovú aj Hegera

Marián Kotleba podľa Tanka už roky ponižuje Rómov, hádže všetkých do jedného vreca a burcuje majoritu proti nim. Takto to podľa jeho slov ďalej nemôže pokračovať, pretože situácia sa môže časom ešte viac vyhrotiť. Zároveň vyzval prezidentku, povereného premiéra a kompetentné úrady, aby zasiahli voči politike Mariána Kotlebu. „Ak to neurobia oni, tak to urobíme my týmito pochodmi,“ vyhlásil a dodal, že protestné zhromaždenia budú slušné.

Skrytý rasizmus na Slovensku?

Tanko je presvedčený, že Kotleba vytĺka politický kapitál z vraždy v Michalovciach. „Ja sa pýtam, kde bol, keď v Bratislave prišli o život dvaja ľudia, prečo sa k tomu nevyjadril? Kde je problém zbitých rómskych detí z Krompách alebo Rómov, ktorých zbili v Bardejove?“ poukázal.

Na šéfa hnutia ĽSNS už podali niekoľko desiatok trestných oznámení, ktoré sa len odložili alebo neriešili. Na Slovensku je podľa Tanka skrytý rasizmus a aj verejný rasizmus a nič sa s tým nerobí. Splnomocnenec vlády pre rómske komunity je podľa jeho slov neschopný a aj v súčasnej situácii mlčí. „V tejto pozícii by mal byť človek, ktorý je ochotný vycestovať a problémy hneď riešiť,“ myslí si Tanko.

Zdroj: Interez s odvolaním na SITA

Viete, kto stojí za liberálnymi médiami? Sadnite si!
Na portáli Refresher news zverejnila Kamila Šebestová video, v ktorom Roberta Fica, Ľuboša Blahu a Milana Uhríka obvinila zo šírenia hoaxov o Ukrajine. Je jasné, že Ľuboša Blahu to vytočilo a Pravdaže a začal pátrať. Jeho zistena vás posadia do... Čítať ďalej
09 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme