Zmiznuté lietadlo sa stále nenašlo! Teraz pátrajú vrtuľníky
19 | 05 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Malé lietadlo, ktoré vo štvrtok (18. 5.) večer zmizlo z radarov na Orave, stále nenašli. Ako pre TASR v piatok ráno potvrdil podpredseda Oravského záchranného systému Igor Janckulík, aktuálne pokračujú v pátraní. V noci sa doň zapojilo vyše 100 ľudí. Nad oblasť možného pádu malého lietadla teraz vyslali pátrať vrtuľníky.

Janckulík uviedol, že prehľadali Oravskú Lesnú a široké okolie, no bezúspešne. "Ideme smerom do Novote, ešte tam máme informácie od svedkov, ktorí nám volajú. V noci sa do akcie zapojilo vyše sto ľudí. Medzi nimi Oravský záchranný systém, dobrovoľní hasiči, polícia aj Záchranný systém Slovensko z Trnavy, Serede s dronmi," vymenoval.

Oblasť od Flajšovej cez Okrúhlicu smerom na Oravskú Lesnú počas noci prehľadávali aj horskí záchranári, a to pomocou dronu s termovíziou. "Zatiaľ bezvýsledne," napísali na sociálnej sieti.

Do pátrania sa už zapojila aj poľská strana - polícia, armáda a GOPR (regionálna skupina dobrovoľnej horskej záchrannej služby, pozn. TASR), informoval Janckulík. "Spolupráca je veľmi dôležitá a v týchto chvíľach na veľmi dobrej úrovni," zhodnotil.

Lietadlo mal podľa Janckulíka riadiť profesionálny maďarský pilot, ktorý mal nalietaných 4500 hodín. Štartoval v Topoľčanoch, smeroval do Bialsko Bialej v Poľsku. Približne o 18.30 h mali svedkovia počuť lietadlo v okolí Zázrivej. Lietadlo sa stratilo z radarov približne o 18.45 h nad Oravskou Lesnou. Pilot mal vyslať aj tzv. SOS signál.

Polícia prebrala nepotvrdenú informáciu o páde malého lietadla vo štvrtok po 20.00 h z Leteckého úradu SR Bratislava. "V lietadle mal byť iba pilot štátnej príslušnosti Maďarska. Na miesto boli okamžite vyslané všetky dostupné sily a prostriedky," dodala žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Nad oblasť možného pádu malého lietadla na Orave vyslali pátrať vrtuľník Letky ministerstva vnútra a vojenský vrtuľník z Prešova. TASR to v piatok popoludní potvrdila žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková. Dodala, že do hľadania je zapojené aj lietadlo poľskej polície.

Škandalózne vyjadrenie zastupiteľa EK na Slovensku, že SLOVÁCI MAJÚ CHYBNÚ DNA, má dohru!
SLOVÁCI VRAJ MAJÚ CHYBNÚ DNA! Takéto škandalózne tvrdenie vyslovil euroúradník, zastupujúci Európsku komisiu na Slovensku. Menovite Vladimír Šucha, ktorý, mimochodom, v posledných voľbách kandidoval do slovenského parlamentu na kandidátke... Čítať ďalej
19 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik