Kabrheľová sa na súde neovládla a "UPRATALA" prokurátora
19 | 05 | 2023 I Eka Balašková

Vo štvrtok (18.5.) sa v Košiciach konal súd s Norou Kabrheľovou. Niekdajšia košická podnikateľka neostala nič dlžná svojej povesti ženy, ktorá vie povedať, čo si myslí.

Vkusne oblečená Kabrheľová, ktorej prostorekosť je povestná, svoje emócie nezvládla hneď dvakrát, hoci neskôr sa za svoje správanie ospravedlnila. Kto trošku pozná jej príbeh, asi sa veľmi ani nečuduje, pred desiatimi rokmi si prešla najtvrdšou väzbou, akú nechce zažiť asi nik z nás. Vyšla z nej ako bezdomovec, no pozbierala sa a obstarala si aj verného priateľa – psíka Šariku, ktorú však pred viac, ako rokom počas prechádzky napadli dva vlčiaky.

Nahodená

Značkové tenisky, legíny a čierne tričko doplnila Kabrheľová dlhšou bundou a havraniu hrivu mala rozpustenú. Po celý čas bola v pohode, až kým „nevyletela“ na prokurátora.

Kabrheľová bola obvinená spolu s exekútorom Karolom Míhálom a jej obžaloba je postavená na svedectve Heleny Dokupelovej – Kabrheľovej účtovníčky. Tá tvrdí, že nedošlo k zdaniteľnému plneniu faktúr.

Podľa Dokupelovej Kabrheľová s exekútorom uzavrela zmluvu na 100 eur za hodinu poradenstva, no podľa nej mu neradila.

“Doniesol na papieroch napísané sumy a podľa toho som mala vystaviť faktúry. Zákon zakazoval uhrádzať v hotovosti viac ako 5-tisíc eur, preto chcel zálohové faktúry a na konci mesiaca zúčtovaciu s nedoplatkom alebo preplatkom,”tvrdila Dokupelová, podľa ktorej ich neskôr musela prerábať na riadne faktúry. Počas pojednávania však vyšlo na povrch, že Dokupelová do kancelárie prichádzala sporadicky.

Vybehla na prokurátora

Spoluobžalovaný Mihál vraj nosil účtovníčke sumy na papieri ako podklady a to, že prerábal faktúry vysvetlil tak, že zo štvrťročného platcu DPH sa stal mesačným platcom.

“Keď mi bola poskytovaná služba počas pobytu obžalovanej v USA, sme komunikovali cez internet,” doplnil a do spisu priložil inštrukciu z ministerstva financií. Vtedy sa Kabrheľová rozčúlila a pri pohľade na prokurátora zahlásila, že on sa nemá čo usmievať a robiť posmešky.

„Vy sa nemáte čo usmievať! Máte byť nezaujatý!,” za čo sa ten ospravedlnil.

Nora Kabrheľová už môže cestovať!
Boli časy, keď bola "všade" a neohrozene sa vyjadrovala ku "všetkému. Nora Mojsejová, dnes Kabrheľová je dnes známejšia cez súdne procesy a pobyt za mrežami. Aktuálne má však aj novinky, píše Pluska. Zrušený dozor Košický okresný súd Eleonóre... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Emóciám nebol koniec

„Bolo to v čase, keď som bola vo väzbe. Bola som tam už niekoľko mesiacov a končila mi kolúzna väzba. A zrazu prítomný dozorujúci prokurátor rýchlo bežal aj s vyšetrovateľom za Dokupelovou, aby ešte niečo povedala, aby som tam bola čo najdlhšie. Ale nepodarilo sa, lebo súd im to škrtol. Vtedy vzniklo toto obvinenie, ku ktorému som nebola ani vypočutá,”vypovedala emotívne Kabrheľová.

"Obžaloba sa mi snaží dokázať, že išlo o fiktívne faktúry, len nemá na to žiadne dôkazy. Len jednu nabrífovanú svedkyňu,” dodala Nora, ktorá nezabudla pripomenúť, že ju zničili, pripravili o celý majetok, o strechu nad hlavou: “Podarilo sa vám to na jednotku!,” dodala, na čo sa za svoj príliš rázny prejav ospravedlnila a pojednávanie pokračovalo ďalej v normálnom duchu.

Bývalá milionárka Nora Mojsejová spomína na väzbu: Tri noci som bola v diere!
Bývalá hviezda reality show Nora Kabrhelová (62) nedávno zaspomínala na trpké chvíle, ktoré strávila vo väzbe v roku 2013. Až štyri z trinástich mesiacov bola v kolúznej väzbe. Sú v nej najprísnejšie a najhoršie podmienky, píše portál... Čítať ďalej
03 | 04 | 2021 | Tibor Sipos

Prešla niečím, čím by nechcel nik z nás

Z absolútneho luxusu na totálne dno. Mojsejová, ktorá sa na televíznej obrazovke prezentovala, ako nakupuje v Miláne a ani jej psy nejedia hocičo, ale najdrahšiu šunku, pred 10-timi rokmi strávila trinásť mesiacov vo väzbe. Z toho štyri mesiace „si odkrútila“ v kolúznej väzbe, ktorú aj odborníci považujú za veľmi náročnú.

Nora opísala, že v cele bola s matkou troch detí, ktorú pre dva kartóny pašovaných cigariet väznili desať mesiacov. Pre každého uväzneného je basa obrovským ponížením. Dva mesiace od zadržania vraj nemohla telefonovať s príbuznými, návštevu mohla prijať až po dvoch mesiacoch: "Takéto sú tam pravidlá!" uzavrela niekdajšia milionárka. Preto asi nie je veľmi prekvapujúce, že miestami mala problém emočne zvládnuť pojednávanie a prístup prokurátora.

Nora Kabrheľová / Facebook (Nora Kabrhelova)

Milovaná Šarika

Po tom, ako Kabrheľová vyšla z väzenia a v médiách sa o nej hovorilo, ako o podvodníčke, pri nej ostalo len veľmi málo ľudí, ktorí to s ňou mysleli dobre. Obstarala si v Bratislave nové bývanie a spoločnosť jej všade robí psík Šarika. Tá sa počas prechádzky pred viac, ako rokom stala terčom útoku dvoch vlčiakov.

„Skoro ju roztrhali, neviem, čo z toho bude. Bežne sa tu prechádzajú matky s deťmi, mohla sa tu stať tragédia hocikedy. Hnusný národ,“ zverejnila Nora video, na ktorom je zjavné, že je v ešte väčšom strese ako roztrasený psík.

Nešťastná Nora Kabrheľová: Toto tak nenechám!
Nora Kabrheľová je známa tým, že sa bez svojho psíka - Šarinky nepohne ani na krok. Inak tomu nebolo ani v stredu, keď sa spolu vybrali na prechádzku. Tá sa však neskončila dobre - napadli ich dva agresívne psy. Nezaobišlo sa to bez zranení psíka,... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik