Plán pápeža Františka sa stáva skutočnosťou: Vatikánska mierová misia
18 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

Vatikánsky spravodajský portál Il Sismografo informoval, že pápež František má v úmysle vyslať mierovú delegáciu k Volodymyrovi Zelenskému a Vladimirovi Putinovi, aby čo najskôr dosiahli prímerie. Podľa novín by mohlo ísť o misiu, o ktorej hovoril novinárom v lietadle vracajúcom sa z návštevy Budapešti.

Agentúra Reuters s odvolaním sa na Il Sismography informovala aj o podrobnostiach, ako napríklad bolonský kardinál Matteo Zuppi odcestuje do Kyjeva na rozhovory, zatiaľ čo arcibiskup Claudio Gugerotti pôjde do ruského hlavného mesta.

Gugerottimu nie je táto oblasť cudzia, pretože je zástupcom Vatikánu pre východné cirkvi.

Podľa novín sú obaja prezidenti partnermi pre prijímanie pápežskej delegácie.

Posledná pápežská mierová misia bola presne pred dvadsiatimi rokmi, keď Ján Pavol II. vyslal vyslancov do Washingtonu a Bagdadu, aby čo najskôr ukončili vojnu v Iraku.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik