BOJA SA SLOVÁKOV? Naď i Heger chcú ochranku aj naďalej!
17 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Jaro Naď požiadal ochranku aj po skončení na poste ministra! Upozornil na to vo svjom statuse na sociálnej sieti exminister školstva Juraj Draxler.

Papalášizmus dvojakou optikou

Draxler prízvukuje, že exminister obrany Jaroslav Naď je tak ďalším politikom OĽaNO (dnes už bývalým, v súčasnosti je v Hegerovej strane Demokrati, pozn. red.), po Igorovi Matovičovi, ktorý potrebuje tento "papalášizmus".

Ale druhým dychom hovorí: "Nie náhodou výraz ´papalášizmus´ dávam do úvodzoviek. Ochrana k politike patrí a stáva sa, že niektorí politici sú pod hrozbou útokov. Proste sa to vyhodnotí a rieši."

A to hovorí ako niekto, koho sa to naozaj osobne netýka. "Nikdy som nečelil vážnejším vyhrážkam a už vôbec nie konfliktom. Skôr naopak, ľudia zvykli aj pri mediálnych útokoch na mňa byť v osobnom kontakte milí."

Jaroslav Naď zverejnil právnu analýzu k MiG-om
"VČERA SOM SĽÚBIL, ŽE UVEREJNÍM, AKO TO MÉDIÁ NAZÝVAJÚ, “PRÁVNU ANALÝZU” K DAROVANIU MIGOV" píše bývalý minister obrany Jaroslav Naď. Kto je autor, nateraz známe nie je. "Ide o podklad, ktorý bol vypracovaný odborníkmi rezortu obrany a mal slúžiť... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

"Bohužiaľ, u nás je zaužívané, že v opozícii môžete používať hocijaké demogogické útoky. A Matovič v tom bol šampión. A keď prišli do funkcií, nezbavili sa ani "papalášskych" áut, ani ochranky. Ani po odchode z funkcií. Matovič ochranku dostal, teraz o ňu požiadal aj exminister Naď. A dostal ju,"poukazuje Draxler nadvojaký meter členov OĽaNO. 

Keď boli totiž v pozícii opozičných poslancov, zgustli si na rovnakých praktikách vlády, ktoré momentálne využívajú a možno zneužívajú aj oni.

Juraj Draxler / Facebook (Nové Slovensko)

Čo budú robiť po septembri?

"Otázka je, čo budú robiť po septembri. Dá im osobnú ochranu aj budúca vláda?" S touto otázkou na zamyslenie uzavrel príspevok Draxler.

My sa však pýtame ďalej. Prečo politici, keď sú vo vláde, konajú tak, že tú ochranku vôbec potrebujú? Prečo, keď majú zastupovať záujmy svojich voličov, konajú tak, že voličov privádzajú do zúrivosti? Prečo konajú tak, že 80% Slovákov s ich krokmi nesúhlasí? Prečo v priamom prenose rozoštvávajú a polarizujú spoločnosť?

Bývalý minister obrany Jaroslav Naď (Demokrati) priznal, že pre dlhodobé vyhrážky zabitím mu bude štát aj ako poslancovi poskytovať ochranku. Vypýtal si ju na odporúčanie Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a strážiť by ho mala minimálne najbližších 90 dní. 

Naď však nie je sám, koho v parlamente sprevádza štátom platená ochranka. Jeho stranícky kolega a expremiér Eduard Heger ju bude mať tiež naďalej pridelenú na 90 dní.

Igor vždy trafí hlavičku po klinci
Klasické slovenské rozvedené stranícke "manželstvo". Bývalý "oľaňák" Juraj Krúpa sa na sociálnej sieti pustil do svojho bývalého straníckeho božstva - Igora Matoviča. Svoj status na túto tému nazval "Igorkom korunované „klenoty“ "Pani... Čítať ďalej
16 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik