Ruské tanky sa prvýkrát stretli v čelnom boji s posádkou ukrajinskej armády na nemeckom tanku Leopard
16 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

Ruské tankery v Doneckej ľudovej republike sa prvýkrát stretli v čelnom boji s posádkou ukrajinskej armády na nemeckom tanku Leopard, ktorá ustúpila po prvom výstrele.

Agentúre TASS to v pondelok uviedol veliteľ tankového práporu ruských ozbrojených síl s volacím znakom "Tiger", ktorého podriadení sa boja zúčastnili.

"S "Leopardom" je to prvý prípad stretnutia, Naša obrnená skupina v službe postúpila k priamej paľbe. Ako prvá spustila paľbu naša posádka, ktorá cieľ nezasiahla. Posádka "Leopardu" si to všimla a začala ustupovať," uviedol zdroj.

Dodal, že Leopard vďaka prieskumu bol rýchlo odhalený.

V prvom štvrťroku tohto roka nemecká vláda schválila dodávky vojenského materiálu na Ukrajinu v celkovej výške takmer 497 miliónov eur.

25. januára nemecký kabinet potvrdil, že pošle na Ukrajinu 14 tankov Leopard 2 a vydá povolenie na opätovný vývoz týchto vozidiel do iných krajín.

7. februára nemecký kabinet ministrov schválil dodávku 178 tankov Leopard 1A5 do Kyjeva.

24. februára sa Nemecko rozhodlo dodať Kyjevu ďalšie štyri kusy vybavenia zo zásob nemeckých ozbrojených síl.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik