Matovič hádže špinu na "kamoša": Heger exemplárne zlyhal!
15 | 05 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Líder hnutia OĽANO Igor Matovič tvrdí, že je len dobre, keď má Slovensko vládu odborníkov. Odchádzajúci premiér Eduard Heger podľa neho "exemplárne zlyhal", keď sa dva týždne s kolegami z Demokratov snažil ututlať kauzu dočasne povereného ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana.

"Navyše sa po jej prevalení miesto vyvodenia zodpovednosti snažil zodpovednosti zbaviť a až nedôstojne sa verejne prosíkal prezidentke o pokračovanie vo svojej funkcii," poznamenal Matovič.

Kritika aj na prezidentku

Zdôraznil, že pre OĽANO je akékoľvek krytie klientelizmu neprípustné a v rozpore so základňou DNA hnutia. "Je mi rovnako ľúto, že o Vlčanovej kauze vedela dva týždne aj prezidentka a miesto okamžitého odvolania Vlčana rovnako mlčala," dodal.

Hegerova kontra

Heger v tejto súvislosti poznamenal, že Matovič uteká pred zodpovednosťou a pritom kope do ľudí, ktorí mu roky pomáhali. "Utekáš pred zodpovednosťou, že si bol šéfom OĽANO, ktoré Vlčana aj mňa nominovalo. Utekáš pred zodpovednosťou, že si ako premiér Vlčana na odporúčanie svojho šéfa poradcov Ščasného nominoval za štátneho tajomníka ministrovi Mičovskému," uviedol v reakcii. Podľa Hegera sa tak udialo dávno predtým, ako sa stal premiérom.

"Vlčan bol minister mojej vlády a pred zodpovednosťou neutekám. Preto doteraz nedostal z eurofondov vyplatené ani jedno euro, dal som všetko preveriť, spustili sa kontroly, komunikoval so všetkými zodpovednými vrátane prezidentky," priblížil Heger. Prípad podľa neho vyšetruje aj Národná kriminálna agentúra.

Matovičova účelová strata pamäti
Síce bez ochranky, ale aj bez pamäte. Vychvaľovať sa nejakou DNA hnutia a kritizovať klientelizmus a jeho krytie je fajn. Menej fajn je, že ide o nominantov hnutia, ktorého DNA sa Igor Matovič tentoraz tak akosi "od veci" selektívne vyštafíroval. Z... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik