Chcú testovať Bidena
14 | 05 | 2023 I Milan Laca

Kongresmani požadujú, aby Biden zložil kognitívny test alebo odstúpil z volieb.

Predstavitelia Republikánskej strany napísali list americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi. Žiadajú ho, aby prešiel testom inteligencie alebo sa odmietol zúčastniť na voľbách v roku 2024, píšu Fox News.
Výzva 

„Vyzývame vás, aby ste buď upustili od svojej kandidatúry na znovuzvolenie, alebo dokončili klinicky overené hodnotenie a sprístupnili tieto výsledky verejnosti,“ píše sa v dokumente. „Zatiaľ čo vy a vaši zamestnanci odmietate tieto otázky, Američania naďalej spochybňujú vaše duševné a kognitívne schopnosti a strácajú vieru vo vašu schopnosť viesť túto krajinu,“ napísali s poukázaním na prieskum Harvard CAPS-Harris, ktorý zistil, že 57 % voličov "neverí, že ste mentálne spôsobilý slúžiť ako prezident".

Rodina Bidenovcov je asi po krk namočená v rumunskom korupčnom škandále
Republikáni tvrdia, že Joe Biden zobral peniaze od rumunského podnikateľa Puiu Popoviciu, ktorý bol v roku 2017 odsúdený za korupciu. Republikánski členovia dozorného výboru Snemovne reprezentantov amerického Kongresu usporiadali v stredu tlačovú... Čítať ďalej
11 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Pochyby 

"Keď ste prvýkrát oznámili svoju kandidatúru v prezidentských voľbách v roku 2020, vznikli otázky a obavy, týkajúce sa vašich kognitívnych schopností. Tieto obavy sa zvýšili len preto, že váš mentálny úpadok a zábudlivosť sa stali zreteľnejšími, odkedy ste boli zvolený. Za posledné dva roky sa stali bežnejším javom verejné vystúpenia, pri ktorých šúchate nohami, zakopávate pri chôdzi, hľadáte slová, zabúdate mená, strácate myšlienkové pochody a na chvíľu pôsobíte zmätene“.

V mene ľudu

Okrem toho zákonodarcovia vyhlásili, že „americký ľud si zaslúži úplnú transparentnosť“ v súvislosti s prezidentovými „mentálnymi schopnosťami“ a že národná bezpečnosť krajiny „sa spolieha na kognitívne zdravého vrchného veliteľa“, pričom Bidena odsúdili, že „nezodpovedá tomuto zákonu“.

Žiadajú opakovane
Iniciátorom listu bol kongresman Ronnie Jackson. Podpísalo ho celkovo 61 republikánov. Poznamenávajú, že odkedy sa Biden stal prezidentom, odoslali tri listy s podobnými žiadosťami, no Biely dom ich všetky ignoroval. Hoci prezident absolvoval fyzické vyšetrenia v rokoch 2021 a 2023, neexistuje žiadny dôkaz, že by mu robili  nejaké kognitívne testy.
 
Aj Nemci majú svoju Veroniku (VIDEO)
Baerbocková vyzvala tretie krajiny, aby odmietli vojenské dodávky Rusku. Zapoja sa tak do vojny! Nemecká ministerka porovnala možné vojenské dodávky pre Rusko s účasťou v konflikte na Ukrajine. Zapojíte sa do vojny? V súvislosti s masívnymi... Čítať ďalej
12 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme