Baránek o tom, ako o Slovensku rozhodujú ZAPREDANCI
12 | 05 | 2023 I Eka Balaskova

Napriek tomu, že Ján Baránek nemá k padnutej a rozpadnutej vláde ani pozitívny, ani negatívny vzťah, dobrých slov pre ňu veľa nenašiel ani počas jej trvania, ani teraz, keď už je jasné, že skončila. Podľa jeho konštatovania zruinovali Slovensko tak, že naša ekonomika je jednou z najhorších v Európe.

Politológ rekapituluje tri roky vlád od ostatných volieb pričom vláda, ktorá vyjde z predčasných volieb to bude mať veľmi ťažké. Napraviť stav, ktorý tu spôsobili Matovič s Hegerom sa bude naprávať dlhé roky a prinesie množstvo ďalších bolestivých opatrení. Napriek tomu od novej vlády očakáva, že bude konať hlavne v prospech občanov Slovenska, aj keď z Bruselu si za to vyslúži nepekné nálepky. Tie jej budú „udeľovať“ tí, ktorí sami fungujú na totalitných praktikách.

„Lebofico“ nefunguje

„Živo si pamätám, ako Matovič nastúpil s tým, že špajza je prázdna a potom neuveriteľným spôsobom rozhajdákal peniaze na všelijaké jeho šialené nápady,“pripomína Baránek napríklad celoplošné testovanie. Kritizuje však aj Matovičovo okolie, pretože niektorí videli, aké hlúposti robí. Celé riadenie covidu na Slovensku však podľa neho musí prejsť vyšetrovaním a „zločiny nemôžu zostať nepotrestané“. A to nehovorí len o vláde, ale aj o zodpovednosti prezidentky.

Zdroj: tasr | Zuzana Čaputová

Diabol sa skrýva v detailoch

Baránek v súvislosti s úpadkom vníma aj zdanlivé drobnosti – ako príklad uvádza, železiarstvo, ktoré kedysi nebolo otvorené len v nedeľu, je dnes otvorené len v stredu a v sobotu.

„To znamená, že kúpna sila obyvateľstva slabne. A evidentne to znamená, že aj podnikatelia na to nemajú,“ vysvetľuje Baránek a na dokreslenie úpadku hovorí o likvidácii gastro prevádzok.

PRIESKUM: Hegerovi zostali len oči pre plač
Najnovší volebný priesku agentúry AKO pre reláciu Na hrane TV JOJ veľa prekvapení nepripravil. Najvyššie preferencie má aj naďalej Smer - SSD. Nasledujú Hlas a Progresívne Slovensko. Demokrati ledva prekonali tri percentá a do parlamentu by sa... Čítať ďalej
12 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Trvalo udržateľný rozvoj? Zabudnite!

Podľa Baránka sa odchádzajúcej vládnej garnitúre nepodarilo udržať ani len nejaký status quo, o nejakom rozvoji a už vôbec nie udržateľnom, sa hovoriť nedá.

„Tento štát ide od desiatich k piatim. Zoberte si železnice – Česi už odmietajú posielať železničné súpravy na Slovensko, lebo tie zvršky sú v takom stave, že sa vlaky hocikedy môžu vykoľajiť. Železnice nemajú peniaze,“uvádza Baránek s tým, že tu nemá peniaze pomaly nikto.

Nehovoriac o od-zbrojení

„My dnes nemáme protivzdušnú obranu, nemáme letecké sily. Načo je päť a pol miliónovej krajine letka stíhačiek? Táto výhrada má svoje opodstatnenie, no len – my máme možno dve helikoptéry a jedno transportné lietadlo, ktoré neviem, či je letuschopné,“upozorňuje analytik a konštatuje, že na prípadnú obranu nám zostávajú doslova holé ruky.

Pripomína tiež paradox, že na Slovensku je množstvo Ukrajincov, ktorí nejdú bojovať za vlasť, ale my tam dávame zbrane a muníciu. Tu si Baránek kladie otázku, prečo my bránime krajinu, ktorej veľká časť sa sama brániť nechce, lebo utečie. Na jednej strane síce chápe tých, ktorí ušli, ale o to menší zmysel majú tie dodávky zbraní.

Európsky unikát

Za jedno volebné obdobie nám trikrát padla vláda, čo sa podľa Baránka zapíše do učebníc. Miernu paralelu vidí v Taliansku, ktoré bolo v podobnej situácii v 70-tych rokoch minulého storočia, kedy sa tam striedali vlády. Všetko však bolo v súlade s ich Ústavou. V kombinácii s tým, čo tu naša vláda vyviedla, to však je unikátna situácia.

Tu politológ pripomína následky očkovania – obrovskú nadúmrtnosť na rôzne neurologické, či onkologické ochorenia. Tie súvisia s kritickým odkladaním zdravotnej starostlivosti kvôli covidu.

„Médiá o tom cudne mlčia. Presne tie isté médiá, ktoré to tak veľmi iniciatívne propagovali a participovali na tom zločine,“podčiarkuje Baránek.

Ceny potravín porastú pomalšie. U susedov však nakupovať neprestaneme
Čoraz viac Slovákov vníma fakt, že v potravinách necháme o takmer 30 percent viac peňazí, ako pred rokom. Menia sa aj naše návyky pri nakupovaní. Kým pred rokom Slováci robili raz týždenne veľký nákup, v súčasnosti nakupujeme častejšie, ale v... Čítať ďalej
12 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Čo príde po voľbách

Baránek upozorňuje, že nech po predčasných voľbách príde akákoľvek vláda, bude to mať veľmi ťažké.

„Dostať Slovensko z toho marazmu, ak to vôbec bude možné, bude stáť nadľudské úsilie nie len od vlády, ale najmä od občanov,“ avizuje Baránek, ktorý si nevie predstaviť, ako si budú musieť ľudia uťahovať opasky, keď mnohí sú už dnes v mínuse. To, do akého stavu sa Slovensko dostalo, sa nebude dať napraviť za rok-dva. V rámci tej „liečby šokom nás čaká ďalší prepad životnej úrovne a všetko, čo to prináša.

„A to len preto, že vo vedení krajiny bol blázon, ktorého nahradil absolútne nevýrazný narcis, ktorému bolo bližšie, keď ho potľapkal po ramene Macron, ako mu mal byť blízky záujem Slovenska,“myslí si Baránek.

Bližšia košeľa, ako kabát

Novej slovenskej vláde Baránek „radí“, aby na prvé miesto kládla záujmy Slovenska a jeho občanov, až potom požiadavky Bruselu presne tak, ako to robí Viktor Orbán. Taká vláda bude síce rôzne nálepkovaná, ako totalitná, ale „ak vás za nedemokratického označí niekto, kto nastoľuje totalitu, kontroluje médiá, robí cenzúru, tak asi to až taká totalita nie je“.

Pixabay / Facebook Eduard Heger / koláž: EB | Je to mimoň, hovorí predseda Smeru o Eduardovi Hegerovi

Skupinová vina

Prezidentka je pod to celé podpísaná - podľa Baránka mohla problém dávno vyriešiť. Celé to dáva odpudivý obraz toho, že Slovensko vedú ľudia, ktorí rozhodujú v záujme Bruselu a proti záujmu Slovákov. Príkladom je absolútna nekritickosť voči „green-dealu“, ktorý zabije slovenský priemysel postavený na výrobe automobilov.

Jana Jányová: Na sociálne slabších sa (zase raz) zabudlo
Nová posila Smeru-SSD Janka Jányová tvrdí, že na Slovensku sa opäť raz zabudlo na sociálne slabšie rodiny. Tentokrát pri dotáciách na obnovu rodinných domov. Plán obnovy je podľa nej čierna diera, z ktorej sa dotácií ľudia zatiaľ... Čítať ďalej
12 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme