Robert Fico: Pozrite sa, kde Ódor pôsobil! (VIDEO)
09 | 05 | 2023 I Eka Balaskova

Robert Fico nemá problém s odchodom vlády, ktorá bola odvolaná už v polovici decembra. Zaujíma ho však, či bude úradnícka vláda schopná reagovať na výzvy, medzi ktoré patrí napríklad odvrátenie hrozby bankrotu, či zdražovanie a pokles reálnych miezd.

Robert Fico upozornil, že mnohí z odchádzajúcej vlády, hoci sa tvári protikorupčne, kradli, ako straky. Nepáčia sa mu tiež niektoré nominácie na ministrov a za súčasný stav viní prezidentku. Smer preto navrhuje poskracovať termíny, ktoré sú potrebné na prípravu volieb a uskutočniť ich už začiatkom júla

Vrchol ľadovca

Fico tiež kritizuje vládu, ktorá sa tvárila, ako protikorupčná, no „potichučky“ si vytvorila mechanizmus rodinkárstva, kedy sa dávali dotácie vlastným firmám a to, čo vyšlo na svetlo s Vlčanom je podľa neho len vrchol ľadovca.

Ódor ako Sorosov človek

Robert Fico nesúhlasí s nomináciou viceguvernéra na post premiéra úradníckej vlády. Problém má aj s ďalšími možnými členmi kabinetu.

„Pozrite sa, kde pôsobili, aké má pozadie,“odporúča Fico, ktorý tiež pripomenul jeho pôsobenie na Sorosovej škole.

P. Pellegrini: Dôveru úradníckej vláde nevyslovíme, ale budeme ju rešpektovať
Úcta, súdržnosť a dôstojnosť sú základné hodnoty, ktoré pre mimoparlamentnú stranu Hlas-SD symbolizuje Deň víťazstva nad fašizmom. Sú to aj hodnoty, ktoré Slovensko potrebuje v dnešnej politickej situácii. Konštatoval to v pondelok v Banskej... Čítať ďalej
09 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Zodpovedná je prezidentka

Pani prezidentka za toto všetko nesie plnú mieru zodpovednosti, pretože oklamala národ. Čaputovú kritizuje za to, že najskôr sa prikláňala k skoršiemu termínu volieb, no podľa Ficových slov si ju predvolali na americkú ambasádu, po čom súhlasila s neskorším termínom.

„Teraz sa jej to rozpadlo, príde s nejakými pätnástimi menami, ktoré samozrejme poznáme... Čo tá vláda urobí?,pýta sa Fico a ako príklad neschopnosti uvádza, že do konca septembra sa ten človek, ktorý nastúpi na MIRRI ani len nestihne oboznámiť s problematikou eurofondov.

Smer má návrhy

Fico upozornil, že síce je to šibeničný termín, ale voľby 1. alebo 8. júla by sa dali stihnúť, ak by NR SR schválila skrátené termíny pre niektoré úkony.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik