STAČILI TRI SLOVÁ A VOJNA NEMUSELA BYŤ! Ale u nás to chceli, hovorí Kennedy mladší
05 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Vojna na Ukrajine a výrazná vojenská pomoc je jednou z tém prelínajúcich sa do nadchádzajúcich amerických volieb. Pritom jej mohol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zabrániť vyslovením iba troch slov. Na sociálnej sieti sa o tom rozpísal synovec zavraždeného prezidenta JF Kennedyho Robert F. Kennedy mladší, ktorý je druhým kandidátom demokratov na amerického prezidenta vo voľbách 2024. O téme informujú české Parlamentní Listy.

Tri slová, jednoduché slová...

„V roku 2019 kandidoval herec a komik Volodymyr Zelenskyj ako mierový kandidát a získal 70 % hlasov,“ cituje ašpirant na americkú hlavu štátu slová Benjamina Abelowea v knihe „Ako Západ priviedol vojnu na Ukrajinu“.

Pritom tu podľa Roberta F. Kennedyho juniora existovalo zo strany Ukrajiny jednoduché riešenie, a síce vyvarovať sa snahám vstúpiť do Severoatlantickej aliancie. „Zelenskyj mohol takmer určite zabrániť vojne s Ruskom v roku 2022 jednoduchým vyslovením troch slov: ‚Nevstúpim do NATO,'“ uvádza vo svojom tweete k rusko-ukrajinskému konfliktu.

Pre Moskvu červená čiara

„Ale na nátlak neokonzervatívcov z Bidenovho Bieleho domu a násilníckych fašistických elementov v ukrajinskej vláde Zelenskyj integroval svoju armádu do armády NATO a dovolil USA umiestniť pozdĺž ukrajinskej hranice s Ruskom dlhej 1 200 míľ odpaľovacie zariadenia rakiet Aegis s jadrovými zbraňami,“ pokračuje Robert F. Kennedy mladší.

Hranica medzi Ukrajinou a Ruskom, foto: FB/Hoaxy a podvody - Polícia SR

Išlo podľa neho o provokácie, ktoré vysoko postavení americkí diplomati, ako napríklad architekt zahraničnej politiky po druhej svetovej vojne George Kennan, bývalý minister obrany USA Bill Perry a bývalý veľvyslanec USA v Moskve Jack Matlock, dlho označovali za „červené čiary“ pre ruské vedenie.

Priznajme si pravdu

Priznajme si, že neokonzervatívci chceli vojnu s Ruskom, rovnako ako chceli vojnu s Irakom,“ uzatvára Robert F. Kennedy mladší a odkazuje na rozhovor vrchného veliteľa NATO generála Wesleyho Clarka, ktorý hovorí o tom, ako neokonzervatívci z Bieleho domu ospravedlňovali inváziu do Iraku.

Zelenskyj na návšteve ICC: Všetci chceme vidieť iného Vladimíra tu v Haagu!
Vladimir Putin musí byť postavený pred súd za svoju vojnu na Ukrajine, povedal Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok počas návštevy Haagu, kde sídli Medzinárodný trestný súd (ICC). Informácie prináša The Guardian s odvolaním sa na agentúru... Čítať ďalej
04 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik