Ukrajina zúri! Vyzýva na bojkot svetoznámej írskej whisky
03 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

Ukrajina zúri. Vyzýva na bojkot svetoznámej írskej whisky Jameson, pretože spoločnosť obnovuje obchod v Rusku, čo podľa nich znamená financovanie vojny.

Ukrajinská veľvyslankyňa v Írsku vyzvala ľudí, aby nekupovali whisky Jameson na protest proti rozhodnutiu spoločnosti obnoviť obchod v Rusku!

Larissa Gerasko obviňuje výrobcu Jamesona, že zohráva úlohu pri financovaní ruskej agresie na Ukrajine tým, že pokračuje v obchodovaní s Ruskom.

Spoločnosť Jameson, ktorú vlastní francúzska spoločnosť Pernod Ricard, minulý rok obnovila predaj v Rusku.

Zástupcovia spoločnosti tvrdia, že rozhodnutie je plne v súlade so všetkými medzinárodnými sankciami.

Spoločnosť uviedla, že sa rozhodla chrániť živobytie miestnych zamestnancov a ich rodín.

Ukrajinský veľvyslanec však neprijal zdôvodnenie spoločnosti na obnovenie podnikania v Rusku.

Larissa Geraszko povedala:  "Na jednej strane chce táto spoločnosť chrániť niektorých zamestnancov, ale Rusko medzitým každý deň zabíja desaťtisíce Ukrajincov."  

Dodala, že Ukrajina platí najvyššiu cenu a že to stojí ľudské životy, a preto vyzýva všetky spoločnosti, aby prerušili obchodné vzťahy s "agresorským štátom, teroristickým štátom".

Povedala tiež, že už nebude kupovať výrobky Jameson a vyzvala krčmy, reštaurácie a spotrebiteľov, aby urobili podobné rozhodnutie.

Dodala, že sa pred niekoľkými týždňami pokúsila vyjadriť svoje obavy priamo výrobcom whisky Jameson, ale nikto zo spoločnosti jej neodpovedal.  

"Sme veľmi znepokojení, pretože obchodovaním s Ruskom spoločnosti financujú ruskú vojnovú mašinériu," informovala. A dodala, že chce požiadať spoločnosť Jameson, aby zastavil obchod a vývoz do Ruska.

Irish Distillers a jej materská spoločnosť Pernod Ricard však uviedli, že neboli pozvaní na stretnutie s ukrajinským veľvyslancom v Írsku.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik