Rusko sa pomstí západu?
04 | 05 | 2023 I Milan Laca

Rusko môže zaútočiť na podmorské káble ako odvetu za podporu Ukrajiny. 

Rozviedka NATO sa obáva, že existuje zvýšené riziko, že Rusko by mohlo poškodiť podmorské káble, aby potrestalo západné krajiny za podporu Ukrajiny.

Zvýšené obavy

Riaditeľ spravodajskej služby NATO David Cuttler podľa „ Európskej pravdy “, ktorá citovala agentúru Reuters, povedal "Existujú zvýšené obavy, že Rusko môže zaútočiť na podmorské káble a inú kritickú infraštruktúru, v snahe narušiť život na Západe, aby získalo vplyv na tie krajiny, ktoré zaisťujú bezpečnosť Ukrajiny".

Nedopustia rusko-čínske vojenské spojenectvo!
Spojené štáty majú v úmysle zasahovať do strategického vojenského spojenectva medzi Ruskom a Čínou. O zámere zasahovať do vojenskej aliancie medzi Moskvou a Pekingom informoval náčelník generálneho štábu Mark Milley. Spojené štáty urobia všetko... Čítať ďalej
02 | 05 | 2023 | Milan Laca

Hliadkujú na moriach

Ruská federácia dnes, podľa neho, hliadkuje v Atlantiku aktívnejšie ako po minulé roky. "Rusi sú v tejto oblasti aktívnejší, ako sme ich v posledných rokoch videli," povedal Cutler.

Zbierajú údaje

Médiá severoeurópskych krajín nedávno zverejnili výsledky vyšetrovania, podľa ktorých ruské vojnové plavidlá a civilné „lode duchov“ v Baltskom a Severnom mori zbierajú  údaje na sabotáž  proti veterným farmám, plynovodom a komunikačným káblom. Spoločné vyšetrovanie novinárov zo severnej Európy zároveň tvrdí, že ruské lode boli v oblastiach výbuchov na vetvách plynovodu Nord Stream najmenej trikrát, pričom jedenkrát z toho tam boli päť dní pred incidentom. Lode sa v oblasti pohybovali s vypnutými identifikačnými zariadeniami, no vďaka informáciám z rádiovej komunikácie, ktoré si vymieňali so svojimi vojenskými základňami a satelitným snímkam, mohli novinári presnejšie určiť ich pohyb. 

Objavil sa ďalší záhadný balón
Američania sledujú ďalší záhadný balón. Podľa spravodajského webu ČR - novinky.cz americká armáda od minulého týždňa sleduje ďalší neznámy balón nad Spojenými štátmi. Záhadný objekt už preletel nad Havajskými ostrovmi a teraz mieri smerom k Mexiku.... Čítať ďalej
02 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme