Generál Viktorín: JE ČAS NA AUDIT NAĎOVHO REZORTU!
25 | 04 | 2023 I Eka Balašková

Vážne obvinenia z klamstiev, okolo odvolaného ministra obrany Jaroslava Naďa (Demokrati) sa hromadia. Generál Jozef Viktorín (Republika) preto hovorí o nutnom audite v Ozbrojených silách (OS) SR a tiež na samotnom Ministerstve obrany (MO) SR.

Generál Jozef Viktorín upozorňuje, že potrebujeme vedieť, s čím OS SR disponujú a ako efektívne vynakladajú financie. Naposledy vo verejnosti rezonovalo darovanie MIG-ov Ukrajine bez toho, aby o ne žiadala. Pôsobenie Naďa na ministerstve je od začiatku zaujímavé, Matúš Šutaj Eštok pripomína predraženú rekonštrukciu letiska Sliač.

Čo vlastne ešte máme?

„Bez ohľadu na to, čo Naď vysvetľuje a vymýšľa, je potrebný audit Ozbrojených síl SR. Aby všetci na Slovensku zreteľne videli v akom stave sa nachádzajú, čím disponujú a do akej miery sú efektívne vynakladané finančne prostriedky z rozpočtu na projekty súvisiace s modernizáciou. Toto je cesta, aby vo veciach verejných bol prinavrátený poriadok a systém,“píše Viktorín na Facebooku.

Naďova PARTIZÁNČINA: Ani MIGy, ani peniaze! LEN VEĽKÁ HANBA
Európsky mierový nástroj (EPF – European Peace Facility) odmietol Slovensku preplatiť čiastku za dodávku stíhačiek MIG-29 a systému KUB pre Ukrajinu. Neboli a ani nie sú totiž na zozname prioritného materiálu, ktorý EPF vytvoril na základe... Čítať ďalej
18 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Pápežskejší, ako pápež

Len nedávno sa verejnosť dozvedela, že MIG-y a KUB-y sme darovali nie na žiadosť Ukrajiny. Ich zoznam potrebného totiž obsahoval len náhradné diely. Nie kompletné stroje. Ministerstvo obrany SR rátalo s refundáciou až 50-60 percent z účtovnej hodnoty a zazmluvnilo nákup bojových vrtuľníkov Viper, ktoré sa do rozpočtu dostali až dodatočne.

"Náklady ponesie každý občan Slovenskej republiky a bude sa musieť skladať na ich diletantizmus. Takže nás nielen odzbrojili, ale títo „spoľahliví partneri“ si ani nepreverili mechanizmus preplácania pomoci z daného fondu. Náš návrh na vytvorenie vyšetrovacej komisie po voľbách je viac než aktuálny," dodáva Viktorín.

Ani euro nazmar?

Ešte v roku 2019 vláda Petra Pellegriniho schválila rekonštrukciu letiska Sliač. Tá mala byť v hodnote 55 miliónov eur. Matúš Šutaj Eštok upozorňuje, že firmy spojené s ministrom Naďom ho zrekonštruujú za štvornásobok a bez verejného obstarávania.

„Keď tieto firmy vedia predražene stavať kontajnerové mestečko za 20 miliónov, variť vojakom za 3 milióny a podobné nezmysly v duchu predvolebných sľubov OĽaNO, že "každé euro zo štátnej kasy obrátime dvakrát, kým ho použijeme", snáď dokážu zrekonštruovať aj vojenské letisko za 200 miliónov eur," myslí si Šutaj Eštok.

MINISTER OBRANY NAĎ OPÄŤ KLAME A ROZHADZUJE ŠTÁTNE PENIAZE!
Na "dočasníkov" sa to valí z každej strany! Hlas-SD útočí! Minister obrany Jaroslav Naď opäť klame, tentokrát pri meškajúcej rekonštrukcii letiska Sliač. A opäť, hoci zatiaľ len slovne, rozhadzuje stámilióny zo štátnej kasy na predražené... Čítať ďalej
19 | 04 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme