Pred kamerami nezmieriteľní rivali. Čo sa dialo v zákulisí po debate Pellegriniho a Hegera?
22 | 04 | 2023 I Eka Balaskova

Na televíznej obrazovke si ani vo štvrtkovej relácii Na hrane Peter Pellegrini (Hlas-SD) a Eduard Heger (Demokrati) „nič nedarovali“. Relácia skončila okolo 23-tej hodiny, páni však v budove JOJ-ky zotrvali ešte zhruba hodinu.

Obaja lídri sa zhodli na tom, že po voľbách ich strany spolupracovať nebudú. Nevyhli sa ani téme zdravotníctva, Kmecovmu odchodu z vysokého straníckeho postu či Gyimesiho obvineniu. Mimo kamier však zotrvali aj podľa moderátorky v kultivovanom rozhovore, ktorý je podľa Pellegriniho hovorkyne po takomto type relácií štandardný a odišli podľa protokolu.

Rázsochy zo štátneho rozpočtu nebudú

Počas vysielania odvolaný premiér zagarantoval, že v blízkej budúcnosti sa v našich nemocniciach budú diať pozitívne zmeny, Peter Pellegrini vytkol premiérovi, že Rázsochy nebudú a preto by mali peniaze investovať do lokálnych nemocníc.

Premiér tiež objasnil, že Rázsochy vláda stále plánuje postaviť zo sporného plánu obnovy, no od tejto témy Heger veľmi rýchlo odklonil s tým, že zodpovednosť niesť sa nebojí.

Facebook TV JOJ | Pred kamerami si nič nedarovali, po relácii bola debata kultivovaná

Rozruch okolo Kmeca

„Ja si myslím, že dnes ľudí trápia iné veci, ako to, či Peter Kmec podal také, či onaké gesto,“ myslí si Peter Pellegrini. Hegera síce neteší situácia okolo volebných prieskumov, no zatiaľ kampaň podľa vlastných slov nerobí. Gyorgy Gyimesi ho nedávno obvinil, že na kampaň zneužíva vládny špeciál.

„Je to úplne nelogické, keď ešte nerobíme kampaň, nemôžeme zneužívať vládny špeciál, alebo bavoráky,“vysvetlil Heger s tým, že vládnym špeciálom do Košíc letel na stretnutie s estónskym prezidentom, čo podľa neho pán Gyimesi nemôže vedieť, lebo nesleduje politiku.

Gyimesi opúšťa potápajúce sa OĽaNO
Poslanec Národnej rady (NR) SR György Gyimesi opúšťa OĽANO. Argumentuje rozdielmi názorov v zásadných otázkach a tým, že nechce hnutiu svojimi postojmi škodiť. Zároveň uviedol, že s mimoparlamentnou stranou Aliancia zatiaľ žiadnu dohodu nemá a... Čítať ďalej
19 | 04 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Povolebná spolupráca vylúčená

V debate pred kamerami sa zhodli na tom, že ich spolupráca po voľbách je vylúčená. „Toto stále platí,“ zduplikoval Eduard Heger, na čo Pellegrini reagoval, že to majú vybavené.

Dibáková bola milo prekvapená

Podľa moderátorky Jany Krescanko Dibákovej bola ich diskusia po relácii kultivovaná.

„Šlo o bežnú výmenu názorov. No musím povedať, že som bola príjemne prekvapená, keďže si nemyslím, že by bežne zotrvávali v jednom priestore dlhšie, než je nutné. Ak by takto kultivovane dokázali politici komunikovať vždy, bolo by to fajn a v spoločnosti by bolo menej agresivity,"doplnila Dibáková.

Zvyknutá na iné móresy

"Namiesto toho, aby politici na niektoré otázky reagovali so šarmom a chápali, že mnohé témy je dôležité verejnosti vysvetliť, tak zaútočia," hovorí moderátorka na margo spôsobov niektorých politikov, ktorí sa v televíznom štúdiu oproti nej posadili.

Zlomí Kollárovi politicky krk jeho ex? Boris, uprac si doma!
Zdá sa, že situácia okolo „rodinného“ života lídra strany Sme rodina, sa nemieni upokojiť. Jedna z jeho ex, Barbora Richterová mu kadečo verejne povykrikovala a zdá sa, že s tým nekončí. Zničí ho politicky? Kollára evidentne dobiehajú jeho... Čítať ďalej
19 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Kultivovaný odchod

„Prvý odišiel pán Heger, čoho hlavným dôvodom bolo, že ako premiéra ho sprevádza rozsiahla ochranka. K tomu patria špecifické parametre, ako napríklad stráženie výťahu či schodiska," povedala moderátorka na mergo premiérovho odchodu.

„Peter Pellegrini preto kultivovane počkal, kým premiér nastúpi do výťahu a odíde a následne odišiel aj on," dodala. Kým premiér odchádzal s vážnym výrazom v tvári, predseda Hlasu bol evidentne spokojný.

Bežné posedenie

„Po diskusii pozvala moderátorka hostí na neformálne posedenie, čo je po tejto relácii bežné. Peter Pellegrini sa samostatne s premiérom nerozprával, išlo o spoločnú debatu na všeobecné témy," reagovala na otázku o zotrvaní dvoch straníckych lídrov v TV Pellegriniho hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

"Zemetrasenie" v Hlase kvôli uniknutej nahrávke. Ako to teda je?
Za jeden diskusný stôl si na pôde mimovládnej organizácie Wetzler institute sadli poslanci Juraj Krúpa (SaS), Tomáš Valášek (Progresívne Slovensko) a Peter Kmec (Hlas-SD), aby hovorili o zahraničnej politike Slovenska. Tá podľa Petra Kmeca má byť... Čítať ďalej
17 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik