Mladá sociálna demokratka: Nie sme Ficove podržtašky
22 | 04 | 2023 I Eka Balašková

Strana Smer-SSD je v médiách prezentovaná ako typická „strana jedného muža“ – teda Roberta Fica. V uplynulom týždni však o sebe dala vedieť aj v mainstreame mladá sociálna demokracia, ktorú „spropagovala“ Zuzana Plevíková.

Tá svojim videom z diskusie tria Kmec (Hlas-SD) – Krúpa (SaS) – Valášek (PS) nielenže spôsobila „zemetrasenie“ v Hlase, ale upozornila, že mladí v strane Smer-SSD nie sú len čosi ako podržtašky. V relácii u Mimi Šramovej Plevíková hovorila nie len o diskusii, ktorá spravila „vietor“, ale aj o zahranično-politickom smerovaní Slovenska, či o prezidentke, ktorá nemá vlastný názor. Aj kvôli tomu má obavu z budúceho smerovania Slovenska. Nevyhla sa ani kritike Márie Kolíkovej, prípadne celej vládnej koalície, ktorá tri roky kričí o korupcii, pričom tá zatiaľ nebola poriadne dokázaná. Mladá sociálna demokratka radí aj mladým, aby neváhali ísť do politiky.

Nie sme v Smere na varenie kávy

„Mladí sociálni demokrati sa venujú rôznym politickým témam, sebarozvoju, ale aj rozvoju svojho okolia, participujú na rôznych spoločenských akciách strany Smer-SSD,“vysvetľuje Plevíková. Ona konkrétne sa venuje zahraničnej politike, čo vníma ako veľmi zaujímavú a dôležitú tému.

Nemá vešteckú guľu

Rada sa zúčastňuje rôznych diskusií, z ktorých si robí záznamy tak, ako si urobila aj ten s Kmecom. Sama pritom nikdy nevie, čo z ktorej diskusie vyjde.

„Im tie slová nikto nevkladal do úst, oni sú zodpovední za to, čo tam odznelo. Tam sú fakty. Nemôžu povedať, že je to účelovo zostrihané,“myslí si Plevíková a keďže ostatní diskutéri to „zhodili“ na Kmeca podľa nej znamená, že to nevedia odkomunikovať.

„Všetky tieto snahy o hľadanie alternatív je samovražda pre Slovensko. To musíme vysvetľovať aj našim voličom, či už ľavicovým, alebo pravicovým. Suverénna politika v čase globalizácie už neexistuje,“ vyhlásil Peter Kmec, ktorý s Jurajom Krúpom súhlasil v tom, že pre Rusko je Slovensko dôležité iba v úlohe užitočného idiota, ktorý bude rozbíjať európsku jednotu. Plevíková podľa svojich slov niekoľkokrát „s otvorenými ústami pozerala, čo tam odznieva“.

"Zemetrasenie" v Hlase kvôli uniknutej nahrávke. Ako to teda je?
Za jeden diskusný stôl si na pôde mimovládnej organizácie Wetzler institute sadli poslanci Juraj Krúpa (SaS), Tomáš Valášek (Progresívne Slovensko) a Peter Kmec (Hlas-SD), aby hovorili o zahraničnej politike Slovenska. Tá podľa Petra Kmeca má byť... Čítať ďalej
17 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Zemeguľa sa nedá preťať napoly

Po diskusiách, ktoré Plevíková absolvuje si uvedomuje, že z našej zahraničnej politiky sa vytratila suverenita. Preto je podľa nej dôležité poukazovať na to, ako to konkrétne strany myslia so Slovenskom a kam ho po voľbách nasmerujú. Ju samotnú prekvapilo, akú lavínu spustilo jej video.

Nemali o čom?

Na diskusii s politológom Lenčom v Trnave jej prekážalo aj to, že traja diskutujúci sa stále „točili“ okolo témy Smeru.

„Ešte aj pán Lenč, poviem to slangovo, vypichol, aby sme nehovorili iba o strane Smer a Robertovi Ficovi, tak tam iba v nejakej súvislosti spomenul Igora Matoviča,“skonštatovala Plevíková, ktorá nechápe, že si navzájom pritakávali a ani len nepripustili, že by to mohlo byť inak.

Zdroj: FB / Juraj Krúpa | Juraj Krúpa

Utajené dodatky (nie len) zmluvy DCA

Diskutujúci sa Juraja Krúpu pýtali, aký úžitok bude mať pre nás americká prítomnosť na našich základniach. Poslanec hovoril o tom, že bonusom je pre nás ochrana v prípade konfliktu, čo mu niekoľkí účastníci vyvrátili. Vtedy Krúpa „priznal“, že zmluva obsahuje aj utajené dodatky, ktoré podľa Plevíkovej robia zmluvy nezrušiteľnými.

„Sú to podľa mňa nebezpečné „nášľapné míny“, pretože si myslím, že takéto zmluvy a dodatky sa nachádzajú nie len v tomto rezorte. Keď príde ďalšia vláda, odhalí také veci, že nebude veriť vlastným očiam,“myslí si Plevíková, podľa ktorej sa Krúpa len jednoducho nedal uniesť a nezniesol oponentúru.

Novinár Martiška: Špirála mlčania môže vyústiť do občianskej vojny
Hoci mainstream si osvojil názor, že „o pravde sa nediskutuje“, novinár Roman Martiška hovorí o špirále mlčania, ktorú aj tento výrok rozbehol a novinár na jej konci nevidí nič pozitívne. Martiškov článok vám prinášame bez redakčných zásahov tak,... Čítať ďalej
21 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Obavy z ďalšieho smerovania Slovenska

Mladá sociálna demokratka si práve pri podobných prerieknutiach sa politikov uvedomuje, ako veľmi sme sa odklonili od suverénnej zahraničnej politiky.

„Chcem, aby Slovensko, či už voči Bruselu, alebo Washingtonu malo silný hlas,“hovorí Plevíková a ako príklad uvádza Hegera, ktorý v Bruseli všetkým prikyvuje a so všetkým súhlasí. V zahraničnej politike registruje aj veľmi závažné vyjadrenia pani prezidentky. Za nebezpečný krok považuje to, že prezidentka deklarovala ochotu prijať Ukrajinu do NATO.

Prezidentke vyčíta aj to, že vládu v demisii nechala devastovať Slovensko až do predčasných volieb, pričom mala niekoľko možností, zastaviť to, no ona sa iba prizerá a nekoná.

„Myslím, že ona iba niečo hovorí a hovorí to, čo jej prikážu,“ uzatvára Plevíková svoj názor na prezidentku.

Kolíkovej oponentka

„Pani Kolíková hovorí o tom, ako sa musíme starať o zamestnancov, sudcov, pritom celé roky, keď bola na ministerstve spravodlivosti ich nepočúvala, nehovorila s nimi o Súdnej mape, teraz sa hrá na spasiteľku. Kde bola celé tie tri roky,“kladie si otázku Plevíková a upozorňuje, že za ten čas verbálne skôr bojovala proti sudcom, ktorých mala za skorumpovaných.

Kolíková a Šeliga podľa nej majú najmenej čo hovoriť o právnom štáte, pretože aj oni sú súčasťou koalície, ktorá právny štát systematicky likviduje.

Facebook, Shutterstock, Dávid Grznár pre HD | Mária Kolíková

Choď do politiky!

Zuzana Plevíková mladým ľuďom odporúča, aby ak do politiky chcú ísť, sa obklopili šikovnými ľuďmi, ktorým dôverujú. Politika podľa nej je tímová práca a tak fungujú aj Mladí sociálni demokrati.

Pred kamerami nezmieriteľní rivali. Čo sa dialo v zákulisí po debate Pellegriniho a Hegera?
Na televíznej obrazovke si ani vo štvrtkovej relácii Na hrane Peter Pellegrini (Hlas-SD) a Eduard Heger (Demokrati) „nič nedarovali“. Relácia skončila okolo 23-tej hodiny, páni však v budove JOJ-ky zotrvali ešte zhruba hodinu. Obaja lídri sa... Čítať ďalej
22 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

LeboFico vytriezvenie

Plevíková upozorňuje, že Matovičovu jedinú tému – korupciu, nikto zatiaľ ani nedokázal a ľudí už unavuje neustále vyhováranie sa na Fica a jeho vlády. Tí vidia, ako sa mali za Ficových vlád a ako sa majú dnes.

„Občania majú hlboko do vrecka a pozerajú na toto bezvládie a nikto nemá žiadne riešenia,“prekáža Plevíkovej. Preto podľa nej budú premýšľať nad lídrami, ktorí okamžite vedia, čo robiť a ďalšia vláda sa nebude môcť dva roky „učiť“ čo a ako. Špecialitou tejto vlády je „vynášanie špiny“ na oponentov a presne v tom duchu sa bude podľa nej niesť aj predvolebná kampaň.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik