Prezidentka podpísala novelu zákona o majetku obcí
18 | 04 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podpísala novelu zákona o majetku obcí z dielne poslancov SaS. TASR o tom informoval jej hovorca Martin Strižinec. Novelizácia sa týka prevodu vlastníctva majetku obce i prevodu majetku hlavného mesta SR Bratislavy a mesta Košice na mestské časti.

V oblasti prevodu majetku hlavného mesta a mesta Košice na mestské časti predkladatelia poukázali na problémy z praxe súvisiace s úpadkom majetku zvereného týmito mestami ich mestským častiam či s komplikovanými právnymi vzťahmi pri investičných zámeroch na majetku zverenom mestským častiam.

V zákone sa má preto explicitne uviesť povinnosť správcu udržiavať zverený majetok v užívaniaschopnom stave, ako aj majetok zveľaďovať. Ukotví sa tiež právo mestskej časti na primeranú náhradu za zhodnotenie majetku mestám Bratislava a Košice, ktorý bol mestskej časti zverený do správy.

Novelizácia sa dotýka aj prevodu vlastníctva majetku obce. Má prispieť k transparentnému, efektívnemu a hospodárnemu nakladaniu s majetkom. Rozšíri sa napríklad výpočet zásad hospodárenia s ich majetkom, ktoré stanovujú kritériá s jeho nakladaním pri prevodoch, ako aj nájmoch majetku obce a majú prispieť k efektívnemu nakladaniu. Legislatívna úprava myslí tiež na možnosť vložiť majetok obce aj do kapitálového fondu obchodnej spoločnosti založenej obcou.

FICO: Pani prezidentka Čaputová nesie plnú zodpovednosť za bordel a chaos v tomto štáte
Dnes sa v centrále strany SMER – SSD konalo zasadnutie Predsedníctva strany, po ktorom sa uskutočnila tlačová beseda jej vedenia. Predseda strany Robert Fico priblížil, že na rokovaní sa schválilo celoslovenské stavanie mája v Petržalke 30. apríla,... Čítať ďalej
18 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik