LGBTI+ BIJE NA POPLACH! Heger ide rušiť Lengvarského nariadenia
18 | 04 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Dočasne poverený premiér Eduard Heger plánuje zrušiť usmernenie ministerstva zdravotníctva k tranzíciám. V utorok na to upozornila iniciatíva Ide nám o život a s tým, že transrodoví ľudia by boli opätovne vystavení protiústavnej praxi nútených sterilizácií a bezpečnosť menšín na Slovensku by tak bola ešte viac ohrozená.

"Od dôveryhodných zdrojov z úradu vlády a ministerstva zdravotníctva vieme, že dočasne poverený minister plánuje zrušiť odborné usmernenie na zjednotenie postupov pri zdravotnej starostlivosti súvisiacej s tranzíciou," uviedol zástupca Iniciatívy Roman Samotný.

Priblížil, že je to v protiklade s deklarovanou snahou pomôcť LGBTI+ ľuďom, aby sa im na Slovensku lepšie žilo.

"Je na mieste pýtať sa dočasne povereného premiéra a ministra, ako chce po prípadnom zrušení usmernenia zabezpečiť proces právnych tranzícií na Slovensku a ako plánuje predísť jeho úplnému znemožneniu," podotkol riaditeľ Iniciatívy Inakosť Martin Macko.

Zástupcovia iniciatívy Ide nám o život vyzvali dočasne povereného ministra zdravotníctva na zváženie akýchkoľvek politických a neodborných zásahov, ktoré by mohli smerovať k zrušeniu usmernenia ministerstva zdravotníctva.

Naďova PARTIZÁNČINA: Ani MIGy, ani peniaze! LEN VEĽKÁ HANBA
Európsky mierový nástroj (EPF – European Peace Facility) odmietol Slovensku preplatiť čiastku za dodávku stíhačiek MIG-29 a systému KUB pre Ukrajinu. Neboli a ani nie sú totiž na zozname prioritného materiálu, ktorý EPF vytvoril na základe... Čítať ďalej
18 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik