Politológ: Treba sa pripraviť! Do volieb bude nevyhnutné vyjsť do ulíc
16 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

"...Treba sa pripraviť aj na možnosť, že ešte do volieb bude nevyhnutné vyjsť do ulíc a dať dosluhujúcej garnitúre najavo, nech sa ani len nepokúša robiť niečo také v našom mene...," Citát Eduard Chmelár.

Dnešná politika zelených nás vedie do záhuby, myslí si politológ Eduard Chmelár, ktorý reaguje na informáciu z Nemecka.

Nemecko totiž vyradilo z prevádzky posledné tri jadrové elektrárne.

Ako Informuje Deutsche welle, posledné tri jadrové elektrárne odstavili, čo znamená koniec viac ako 60 rokov výroby jadrovej energie v Nemecku. "Éra jadrovej energetiky v Nemecku, ktorá trvala viac ako šesť desaťročí, sa skončila. V noci na nedeľu 16. apríla odpojili od siete posledné tri jadrové elektrárne, ktoré boli v prevádzke.

Reakciu politológa s názvom: "ÚPADOK A BIEDA ZELENÝCH," prinášame v plnom znení.

Nemecko od dnešného dňa odstavuje všetky jadrové elektrárne. Tento krok viedol okrem iného aj k tomu, že za minulý rok spotrebovalo najviac uhlia v histórii, ktoré zaťažuje naše ovzdušie extrémnym spôsobom. To im však nestačí. Nemci pod tlakom vládnych zelených žiadajú, aby Európska únia prijala sankcie proti ruskej atómovej energetike, čo by nám znemožnilo využívať jadrové palivo. A tak je najvyšší čas, aby sme si trochu pohovorili aj o tejto téme.

Slávny britský ekológ James Lovelock (autor teórie Gaia, ktorý zomrel vlani vo veku 103 rokov) patril v mladosti k radikálnym environmentálnym aktivistom.

Pripútaval sa k chladiarenským vežiam a zúčastňoval sa na všetkých protestných akciách proti atómovej energii, ktorá má (to nemôže nikto poprieť) určité riziká.

Pred dvadsiatimi rokmi toto stanovisko opustil a začal hlásať, že Zem už zachráni iba nukleárna energia. Odôvodnil to tým, že globálne otepľovanie sa tak zrýchľuje, že už nemáme čas na štandardné opatrenia, nemáme čas dokonca ani na zavedenie alternatívnych zdrojov ako je vietor, slnko a voda a musíme sa spoľahnúť na atómové elektrárne.

„Ak by sme aj okamžite prestali so spaľovaním fosílnych palív, následky toho, čo sme už spôsobili, budú pretrvávať najmenej ďalších 1000 rokov. Každý rok, čo naďalej používame fosílne palivá, len zhoršuje situáciu pre našich potomkov a našu civilizáciu,“ odôvodnil svoje výpočty v roku 2004 pre denník Independent.

Dnešná politika zelených nás vedie do záhuby

Hovorím to ako človek, ktorý mal vždy silné zelené cítenie a environmentálne myslenie.

Neznášam všetky tie priemyselné a iné lobistické združenia, ktoré nás demagogicky presviedčajú, že sa vlastne nič nedeje. To, čo vyčítam zeleným, nie je ich radikálnosť, pretože globálna situácia je dramatická a vyžaduje si radikálne riešenia.. Vyčítam im neefektívnosť a spreneverenie sa pôvodným ideálom.

Zelené strany vznikali pred polstoročím na princípoch pacifizmu a udržateľného života. Dnes niet militantnejšej strany ako sú práve zelení. Nemecká ministerka zahraničných vecí a zároveň spolupredsedníčka Zväzu 90/Zelení Annalena Baerbocková je najlepším dôkazom ilúzie, že zelení a zároveň ženy sú mierumilovnejší. Ústup zelených od pacifizmu je výrazný už od konca deväťdesiatych rokov, keď vtedajší šéf nemeckej diplomacie a zároveň predstaviteľ Strany zelených Joschka Fischer bol vášnivým obhajcom vojenských intervencií a bombardovania Juhoslávie letectvom NATO bez mandátu OSN, ktoré sám presadil. No dnes je to už čistý extrém. Zeleným neprekážajú jadrové zbrane, ale vadia im jadrové elektrárne. Presadzujú riešenia, ktoré nezlepšujú klímu, ale likvidujú európsku ekonomiku, pretože zmena klímy nemá európske, ale jedine globálne riešenia, bez ktorých je neúčinná.

Musíme sa vzoprieť fanatickým ideologickým floskulám, ktoré v praxi nefungujú

Ak táto odvolaná nedôveryhodná nelegitímna vláda v demisii prijme v tomto smere nezvratné rozhodnutia, treba ju brať na zodpovednosť za poškodzovanie životných energetických a ekonomických záujmov Slovenskej republiky, a chápať to ako vedomú vlastizradu. To isté sa týka aj návrhu ministra zahraničných vecí Rastislava Káčera, ktorý chce presadiť, aby rotačné prápory na východnom krídle NATO nahradila stála niekoľkotisícová brigáda rozmiestnená na Slovensku.

Keby sme mali skutočnú hlavu štátu, tak by vláde vysvetlila, že na to nemá mandát a pohrozila jej konzekvenciami. Ale my takú prezidentku nemáme, a preto sa treba pripraviť aj na možnosť, že ešte do volieb bude nevyhnutné vyjsť do ulíc a dať dosluhujúcej garnitúre najavo, nech sa ani len nepokúša robiť niečo také v našom mene.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik