TARABA: Nová realita nabúrava doterajšie delenie sveta na rozvinutý Západ a rozvojový zvyšok sveta
13 | 04 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslanec Národnej rady SR a predseda Života – Národnej strany Tomáš Taraba na svojom facebooku zverejnil svoje zamyslenie k ekonomickému úpadku Západu a k rastúcemu ekonomickému významu štátov BRICS.

Taraba poukázal na to, že aktuálne bolo zverejnené, že ekonomická sila štátov BRICS (Brazília, Rusko, India, Čína a Južná Afrika) prvýkrát predbehla "najpriemyselnejšie rozvinuté" štáty sveta združené v G7.

Táto realita podľa poslanca „nabúrava“ doterajšie delenie sveta na rozvinutý Západ a rozvojový zvyšok sveta. „Ak toto delenie končí, o to väčšmi bude končiť ochota zbytku sveta nechať sa západom mentorovať, trestať a hrať podľa jeho pravidiel,“ myslí si Taraba.

Šialené na tejto zmene je podľa Tarabu primárne to, že za ekonomický úpadok a pokles si Západ môže celkom sám. „Zelení ekoteroristi, ktorí okupujú už dlhé roky Brusel, vyháňajú za hranice Európy priemysel a výrobu. Rovnako ako Budaj s Hegerom vyhnali zo Slovenska Slovalco a čistotnú výrobu hliníka. Nezmyselné a nesplniteľné emisné normy, ktoré tu na Európanov uvaľujú a ktoré celý svet ignoruje a smeje sa z nich, dávajú konkurenčnú výhodu svetovému hospodárstvu a likvidujú rentabilitu toho európskeho,“ opisuje Taraba.

Osobitnú ranu si Západ podľa neho sám uštedril politikou sankcií, ktorú zvyšok sveta ignoruje a práve z nej má profit a úžitok. Tzv. rozvojový svet sa rád ujal lacnej ropy a energií, ktorej sme sa my vzdali, píše ďalej Taraba.

Fakty a zdravý rozum nepustia. Buď sa vrátime na západe k zdravému rozumu a politicky od vplyvu odstavíme vo voľbách tých čo nič nevedia tvoriť, len vedia stavať normálnym veciam prekážky alebo sa budeme už musieť prizerať, ako odchádzame postupne zo scény my a muziku budú hrať iní,“ uzatvára poslanec svoj status.

Szijjarto v Moskve: Maďarsko-ruská energetická spolupráca musí zostať neprerušená
Maďarský minister zahraničných vecí pricestoval do Moskvy na rokovanie o energetike, informuje The Guardian. Peter Szijjarto tiež poznamenal, že Európa úspešne prežila zimu, ktorá sa ukázala ako teplá, a teda priaznivá z hľadiska dodávok... Čítať ďalej
11 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik