Kyjev chce zlikvidovať ruskú čiernomorskú flotilu (VIDEO)
11 | 04 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina ohlásila úder na Čiernomorskú flotilu.

Ukrajinská armáda sa pripravuje zaútočiť na ruskú Čiernomorskú flotilu. Vyhlásil to minister obrany Ukrajiny Oleksij Reznikov. Jeho slová citovali miestne noviny Strana.ua.

Čakajú...

„Čakáme na správny okamih, aby sme zasiahli lode Čiernomorskej flotily. Prípravy už prebiehajú. Rusko nepozná niektoré nuansy, takže ho čaká ďalšie prekvapenie,“ povedal Reznikov. Dodal, že ukrajinské ozbrojené sily sú schopné kedykoľvek zaútočiť na ruskú flotilu, ale čakajú na taký moment, aby bol úder čo najefektívnejší.

Reportáž ukrajinskej televízie: Čiernomorská flotila nemá rakety!

Ofenzíva

Ukrajinský minister obrany predtým informoval, že ozbrojené sily Ukrajiny začnú v apríli až máji protiútok na ruské pozície. Útok, podľa neho, pôjde viacerými smermi naraz, pričom použijú ťažké tanky Leopard, dodané zo západných krajín.

Kam udrú?

Západní analytici predpokladajú, že najpravdepodobnejším smerom ofenzívy Ukrajiny je postup hlboko do Chersonskej oblasti, k hraniciam s Krymom.

Ukrajinské plány na ofenzívu
Generálny štáb má viacero scenárov na protiofenzívu, rozhodnutie padne v poslednej chvíli. Veliteľstvo ozbrojených síl Ukrajiny má minimálne tri scenáre na ukrajinskú protiofenzívu. Vyhlásil to tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Alexej... Čítať ďalej
11 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik