Parížania hlasovali o zákaze E-kolobežiek
03 | 04 | 2023 I Ivan Brožík
Parížania, najmä tí nad 40, ich majú po krk. Všade sa povaľujú, obmedzujú chodcov na chodníkoch, spôsobujú nehody. Odpor voči elektrickým kolobežkám je v Paríži tak silný, že sa tam na popud starostky zorganizovalo referendum o ich zákaze. Informuje web news.sky.com.

V dôsledku zvýšeného počtu nehôd a „nezodpovedného používania“ starostka Anne Hidalgová zvolala hlasovanie o tom, či by mali zostať. Samoobslužné e-kolobežky boli prvýkrát predstavené vo francúzskom hlavnom meste v roku 2018 ako ekologickejšia alternatíva k autám a v sieti verejnej dopravy.

Lenže - prišlo vytriezvenie

Ale zvýšený počet nehôd a „nezodpovedné používanie“ spôsobilo, že starostka Anne Hidalgová vyhlásila referendum o tom, či by mali zostať. V nedeľu môžu Parížania hlasovať o tejto otázke v 203 volebných miestnostiach na 21 miestach do 19:00 miestneho času (18:00 Spojeného kráľovstva). Hoci výsledok nie je právne záväzný, starostka Hidalgová prisľúbila, že ho dodrží.

Influenceri v akcii

Podľa citovaného zdroja - "ovplyvňovatelia sociálnych médií v posledných dňoch zintenzívnili úsilie, aby mladí ľudia hlasovali proti zákazu. Argumentujú tým, že poskytujú bezpečnejší a rýchlejší spôsob cestovania domov neskoro v noci pri absencii nočného spoja parížskeho metra."

Výsledok hlasovania?

Kolobežky zmiznú z ulíc paríža postupne do 31. augusta. Proste, lezú obyvateľom mesta na nervy.

Biden opäť nesklamal! Rolling Fork nazval "Rolling Stone"
Biden opäť nesklamal! Názov mesta, ktoré zasiahlo tornádo, americký prezident skomolil hneď dvakrát za sebou. "Rolling Fork" nazval americký prezident "Rolling Stone". Americký prezident Joe Biden navštívil v piatok tornádom zasiahnuté mesto... Čítať ďalej
02 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme