Čaputová odkazuje Matovičovi: Takéto nápady majú byť päťkrát zvážené, až potom vyslovené
01 | 04 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová si nevie predstaviť, že by podpísala prípadný zákon týkajúci sa 500-eurovej odmeny za účasť vo voľbách.

Zdôraznila, že financie aktuálne na Slovensku chýbajú vo viacerých oblastiach a je potrebné starostlivo zvážiť ich cielené poskytovanie. Vyplýva to z jej piatkového (31. 3.) vyjadrenia pre médiá v Trebišove.

"Takéto nápady, ktoré majú obrovský dosah na verejné financie, majú byť najskôr päťkrát zvážené, až potom vyslovené," poznamenala hlava štátu.

Podotkla, že napríklad na východe Slovenska chýbajú financie okrem iného na dobudovanie potrebných lôžok v nemocniciach pre deti a niekto sníva o miliardách eur na projekt, ktorý by mohol byť aj právne sporný.

Národná rada SR počas týždňa odmietla novelu z dielne lídra OĽANO Igora Matoviča, ktorá obsahovala odmenu za účasť vo voľbách. Matovič však pred hlasovaním návrh opätovne predložil do parlamentu. Navyše vyhlásil, že jeho hnutie vstúpi po septembrových parlamentných voľbách len do takej vládnej koalície, ktorá sa zaviaže vyplatiť odmenu 500 eur každému, kto sa na týchto voľbách zúčastnil.

ZOSADÍ ČAPUTOVÁ HEGERA? V parlamentných kuloároch je to vraj HOTOVÁ VEC
K vymenovaniu úradníckej vlády by hlava štátu pristúpila, ak by vláda Eduarda Hegera zlyhala závažným spôsobom. To uviedla samotná prezidentka pred časom vo svojom vyhlásení. Dnes sa zdá, že dočasne poverená vláda už nerobí nič iné, len zlyháva.... Čítať ďalej
01 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik