Napísali o nás: Čaputová povedala pravdu o Ukrajine
27 | 03 | 2023 I Ivan Mihale

Ria Novosti: Prezidentka Čaputová povedala, že vysychá morálna a materiálna podpora Kyjeva

Ukrajinu na Slovensku podporuje stále menej ľudí, cituje slová prezidentky Zuzany Čaputovej ruská agentúra Ria Novosti.

"Čo sa týka možnej vojenskej pomoci, naše zdroje sú obmedzené. Ak nebudeme investovať do nášho obranného priemyslu, zostaneme bezbranní. Na Slovensku zrejme najviac vysychá verejná podpora Ukrajine," povedala na bratislavskej konferencii o zahraničnej politike.

Mnohí Slováci sú stále pripravení prijať utečencov z Ukrajiny, povedal prezidentka,  no väčšina sa domnieva, že ich život sa príchodom cudzincov do krajiny zhoršil."Dezinformácie a dezinterpretácie sa používajú na zníženie podpory verejnosti pre kroky, ktoré ako krajina robíme. Z tohto dôvodu sa zväčšuje priepasť medzi rozhodnutiami, ktoré ako štát robíme, a postojom našich občanov k tomu, čo sa deje," uzavrela Čaputová. .

Už dávnejšie bývalý predseda slovenskej vlády a šéf strany SMER Robert Fico povedal, že presun stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu bol vykonaný v hrubom rozpore s ústavou slovenskej ústavy.

Heger sa ROZHODOL: Ako národ PATRÍME SEM a HOTOVO!
Slovensko patrí na západ geograficky, mentálne aj ekonomicky. Vyhlásil to dočasne poverený premiér Eduard Heger v rámci príhovoru na 21. ročníku Hodnotiacej konferencie zahraničnej a európskej politiky SR. Vzhľadom na "novú éru" v globálnom svete a... Čítať ďalej
27 | 03 | 2023 | Ivan MIhale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik