Jeden z najznámejších kostolov sveta chcú vykúpať v ľudskej krvi
26 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová

Jednu z najznámejších pamiatok sveta a Spojeného kráľovstva chcú „namočiť“ do ľudskej krvi, aby protestovali proti kontroverzným komentárom princa Harryho o ľuďoch zabitých v Afganistane.

Vojvoda zo Sussexu sa dostal pod paľbu za to, že vo svojich memoároch odhalil, že počas služby v Afganistane zabil 25 bojovníkov Talibanu a napísal, že: "...to nie je číslo, na ktoré by som bol hrdý, ale ani ma to neprivádza do rozpakov".

Princ tiež priznal, že tých, ktorých zabil, nevnímal ako „ľudí“, ale ako „šachové figúrky“, ktoré majú byť odstránené z hracej plochy.

Andrej Molodkin pre Sky News povedal, že Harryho komentáre ho „veľmi nahnevali". A tak je podstatou jeho nového projektu „...namočiť Katedrálu svätého Pavla do krvi afganského ľudu", povedal.

Molodkin prezradil, že štyria Afganci už darovali krv kvôli jeho projektu a päť ďalších Afgancov pre tento účel daruje krv v Spojenom kráľovstve.

"Krv sa dostane do kráľovského erbu, bude v nej kolovať. Bude sa premietať aj na katedrálu – takže celá budova bude zaliata krvou afganského ľudu," vysvetlil.

Moldokin, ktorý predtým slúžil v ruskej armáde, uviedol, že video s princom Harrym sa bude premietať aj na katedrálu.

To všetko chcú stihnúť do konca marca.

Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook