ŠOKUJÚCA VÝPOVEĎ: Svedok opisuje, ako mal Puškár zabiť Tupého
25 | 03 | 2023 I Eka Balašková

Daniela Tupého na Tyršovom nábreží v Bratislave zavraždili 4. novembra 2005 niekoľkými bodnutiami. Vražda nebola vyšetrená takmer 18 rokov, kým v utorok (21. marca), neprebehla policajná akcia, pri ktorej bolo zadržaných desať osôb. Deň na to bol zadržaný aj advokát Adam Puškár, o ktorého ďalšom osude sa rozhodne v nedeľu, 26. marca.

Ostatných zadržaných polícia prepustila, no Adama Puškára vyšetrovateľ obvinil, hoci ten vinu odmieta. Puškár do svojho zadržania pôsobil ako doktorand na Právnickej fakulte. Svedok celej akcie popísal, ako sa vražda stala a tiež, že sa bál prehovoriť, kvôli možnej Puškárovej pomste.

Jediný obvinený

„V prípade vraždy Daniela Tupého vyšetrovateľ NAKA vo štvrtok, 23. marca obvinil osobu A.P. z trestného činu vraždy,“informoval Michal Slivka, hovorca policajného zboru SR. Puškára NAKA zadržala deň pred tým, pričom mu prehľadala aj advokátsku kanceláriu v Bratislave. Jeho advokát Michal Ellinger oznámil, že jeho klient vinu odmieta, no ďalšie vyjadrenia poskytnúť odmietol.

Rýchla správa: Polícia žiada väzbu pre advokáta Adama P. obvineného z vraždy D. Tupého
Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) podal prokurátorovi podnet na väzobné stíhanie advokáta Adama P. obvineného z vraždy Daniela Tupého. TASR o tom informoval vedúci oddelenia komunikácie Prezídia Policajného zboru Michal... Čítať ďalej
24 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Externý doktorand

„Nás zasiahlo, že je obvinený náš absolventa aktuálne externý doktorand, ktorý sa v rámci dvoch predmetov zúčastňoval výučby,“hovorí Eduard Burda, dekan Právnickej fakulty UK v Bratislave s tým, že Puškárovu činnosť na PF UK pozastavili.

Na snímke dekan Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave Eduard Burda /TASR

Jediný cieľ bol pobiť sa

V ten 4. november v Petržalke partiu študentov napadla skupina neonacistov, ktorá sa víkend čo víkend stretávala s úmyslom pobiť sa. Svedok, ktorý bol s útočníkmi v aute opísal, ako v bitke narazil na Puškára.

„Videl ho, ako so zatvorenou päsťou udieral neznámeho muža. Obeť ležala na zemi, Puškár stál nad ňou. ​Puškár mal počas bitky zasiahnuť niekoľko oblastí tela študenta. Spôsobil mu bodné aj bodnorezné rany,“ informujú tvnoviny.sk s tým, že podľa svedka sa Daniel Tupý nebránil. Bolo to rýchle a tak naskákali do áut a šli preč. Puškár sa svedkovi s činom mal aj zdôveriť.

Jasné dôkazy

Svedok sa bál pomsty a preto neprehovoril.

„O tom, čo sa stalo, sa partia potom dlho nebavila. Skupina sa o skutku rozprávala až na spoločnom stretnutí v Devínskej Novej Vsi po pár rokoch. Aj na tomto stretnutí padlo meno Adama Puškára ako toho, kto mal študenta dobodať,“informujú tvnoviny.sk, podľa ktorých sa Puškár informoval, kto ako vypovedá a koho predvolali. Pritom sa mal tváriť, akoby sa ho to netýkalo, hoci na polícii existovali dôkazy o tom, že vrahom Daniela Tupého je práve on.

V závere uznesenia vyšetrovateľ konštatuje, že bolo jednoznačne preukázané, že všetky v uznesení uvedené osoby  sa po predchádzajúcej dohode stretli na Tyršovom nábreží, kde spoločne zaútočili na skupinu ľudí. Preukázané tiež bolo, že práve obvinený Puškár zaútočil na Daniela Tupého doposiaľ nezistenou bodnou zbraňou.

Facebook / Peter Pollák Jr. | Daniel Tupý

Rozhodne sa v nedeľu

„Okresný súd Bratislava V potvrdzuje, že bol podaný návrh na vzatie do väzby obvineného A. P. Sudca pre prípravné konanie bude o podanom návrhu rozhodovať v nedeľu 26. marca od 11.00 h,” priblížil hovorca.

Väzobný návrh podala prokurátorka bratislavskej krajskej prokuratúry z dôvodov tzv. útekovej a kolúznej väzby. Polícia v piatok popoludní priblížila, že okrem Adama Puškára nie je v súvislosti s vraždou zadržaná žiadna ďalšia osoba.

Zajtra sa rozhodne! Slovensko na to čaká 18 rokov
Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava V bude rozhodovať o podanom návrhu na väzobné stíhanie advokáta Adama Puškára zajtra, v nedeľu 26. marca. Potvrdil to hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. Puškár čelí obvineniu z vraždy... Čítať ďalej
25 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik