Taraba o Hegerovi: Nevie, kto je muž a kto žena... A vraj vodca národa!
23 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Eduard Heger pred časom v parlamente doslova šokoval Slovákov. Na otázku, či zruší Lengvarského vyhlášku o tranzícii transľudí, teda vyhlášku o tom, keď štát uzná zmenu pohlavia, povedal, že on nie je odborník na to, kto je žena a kto je muž. A dodal, že toto opatrenie dá preskúmať odborníkom. "Hegerova pani manželka by mala byť v najvyššom strehu," okomentoval odpoveď dočasne povereného premiéra opozičný poslanec Tomáš Taraba (Život - NS).

Vyjadriť sa nevie, dokumenty nečíta

Heger, ktorý sa od počiatku prezentuje ako veriaci kresťan, sa teda necíti byť kompetentný na to rozhodnúť, kto je žena a kto je muž. Na sociálnej sieti to neskôr okomentovala aj Tarabova spolustranníčka Linda Škriniarová.

"Dočasne poverený a permanentne pomýlený Heger, ktorý sa v minulosti vydával za konzervatívca, sa v rozhovore pre SME s Kovačič Hanzelovou nedokázal jasne vyjadriť, či je za registrované partnerstvá LGBT osôb alebo je proti nim, lebo nemá dostatok informácií. Na hodine otázok v parlamente zase povedal, že nie je odborník, aby mohol zrušiť zvrhlé usmernenie o zmene pohlavia na základe toho ako sa kto cíti, ktoré na hulváta schválil tesne pred svojim odchodom Lengvarský. Heger vraj nedokáže určiť, kto je žena a kto muž," priblížila čitateľom Hegerove vyjadrenia Škriniarová.

"Do tretice na tlačovom brífingu novinárom povedal, že NEČÍTA dokumenty, ktoré ako premiér v mene Slovenskej republiky podpisuje. Už len zostáva veriť, že tento nešťastník dokáže nájsť aspoň VÝCHOD z úradu vlády, keď ho v predčasných voľbách ľudia vypoklonkujú," uzavrela politička.

Najväčší primitív a lúzer

A na jej slová nadviazal aj jej stranícky šéf Taraba. Tentokrát v diskusii v národnej rade: “Ten chlap, ktorý celú svoju kariéru urobil na vyciciavaní kresťanských spoločenstiev, mal byť garanciou nejakej morálky v politike, zrazu nám tu prišiel povedať na otázku, či zruší transgender vyhlášku, že on nie je expert na to, čo je muž a čo žena. Takto dopadnúť ako najväčší primitív a lúzer, ktorý nevie, čo je muž a čo žena, postaví sa tu pred parlament a nemá tú hanbu sa tváriť, že je vodca národa, on, ktorý tu rozhoduje o tom, že bude rozdávať zbrane! Tento človek, ktorý podviedol celý svoj elektorát, ktorý si so Slovenskom robí, čo chce, pretože si myslí, že sa vopchá do priazne nejakým štruktúram v Bruseli…”

Taraba ďalej v parlamente uviedol, že predpokladal, že to takto dopadne. Že po odvolaní vlády nebudú predčasné voľby. A myslí si, že treba prijať zákon, ktorý by po odvolaní vlády a nemožnosti zostaviť novú automaticky nariaďoval predčasné voľby.

Svet čelí svetovej vojne o hodnoty
Konflikt založený na hodnotách býva nekompromisný! Nevieme, kedy a ako sa skončí vojna na Ukrajine. Ale všetky vojny sa raz skončia. Konflikty, ktoré sú základom tejto súčasnej vojny, sa však neskončia. Sú globálne, trvalé a prerazia akýkoľvek druh... Čítať ďalej
23 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik