Čím bližšie k voľbám, tým väčší bizár
23 | 03 | 2023 I Eka Balašková

Od predčasných parlamentných volieb nás delí ešte celý polrok. 90 dní pred ich termínom budeme vedieť, ktoré strany a ich kandidáti sa uchádzajú o voličské hlasy. Ten termín je 2. júl. Podľa všetkého dovtedy ešte vznikne pár politických subjektov, ktoré môžeme označiť aj za „bizarné“.

Nie je to novinka. Každé parlamentné voľby vygenerujú čudné subjekty, ktoré sa uchádzajú o priazeň slovenského voliča. Tieto prinášajú okrem strán starých harcovníkov, akými sú Mikuláš Dzurinda či Lucia Ď. Nicholsonová aj celkom nové subjekty reagujúce mnohokrát na aktuálne dianie. Medzi také sa dá zaradiť strana Neočkovaní či Zdravý rozum, ale aj ďalší.

Jablko, Modrí, či iné známe tváre

Nik nevie, kedy mali zakladajúce zhromaždenie, odkopírovali si logo od strany spred niekoľko desaťročí, ale chcú presadzovať politiku a slušnosti. Tak by mala vyzerať strana Eduarda Hegera, Demokrati. Medzi nové strany, ktorých tváre lídrov poznáme, patrí strana Jablko súčasnej europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej, ale aj Modrí, cez ktorých sa na slovenskú politickú scénu snaží vrátiť Mikuláš Dzurinda.

Lucia Ďuriš Nicholsonová | Logo Nicholsonovej nového politického projektu Jablko

ODS s Mackom na čele

Trpasličia strana Občianski demokrati Slovenska sú na scéne od roku 2014. Teraz však stranu prebral mainstreamom rešpektovaný generál Pavel Macko, ktorý sa v kampani chce zamerať na spravodlivejšie Slovensko.

Politik Podolay: Alternatíva pre Slovensko vraj existuje
Pavol Viktor Podolay je 77-ročný politik, medicínsky technik a automobilový pretekár z Bratislavy. Tu v roku 1968 pôsobil v tíme, ktorý ako prvý v strednej Európe uskutočnil transplantáciu srdca, neskôr v Mníchove pôsobil v oblasti IT. Aktuálne to... Čítať ďalej
21 | 03 | 2023 | Eka Balašková

7 statočných je cesta

Ťažko povedať, či je to skutočne cesta. Predseda Stanislav Béreš to pochopil svojsky.

 „Otvárame svoju kandidátnu listinu všetkým statočným občanom. Máme záujem, aby v každom kraji kandidovalo najmenej 7 statočných,“prehlásil Béreš, no do volieb pôjdu, len ak sa kandidáti vyzbierajú na 17-tisícovú kauciu, ktorú treba zložiť. Nuž a ďalšie peniaze musia vyzbierať na reklamu. Béreš je podľa obchodného registra vlastníkom firmy poskytujúcej reklamu a marketing.

Facebook / Mikuláš Vareha - oficiálna stránka | Kráľ Zemplína, alebo Maltézsky rytier

Hnutie – Stabilita

Jeho šéfom je „kráľ Zemplína“ Mikuláš Vareha. Ten sa v programe chce zamerať aj na dane - kontroly musia byť podľa neho zvukovo a kamerovo nahrávané, mieni znižovať dane a pre začínajúcich živnostníkov navrhuje daňové prázdniny. Jedným z bodov programu Hnutia - Stabilita má byť aj zlepšenie školstva.

Šutaj Eštok: Lipšicovci už prevracajú kabáty
Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) registruje najnovší „prestup“ na slovenskej politickej scéne – Jaroslav Spišiak oznámil svoj vstup do politiky. Registruje ho však s tým, že Igora Matoviča opúšťajú jeho verní prívrženci po tom, ako sa jeho politická loď... Čítať ďalej
21 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Do volieb aj Neočkovaní a Zdravý rozum

Svoje hnutie oznámil aj politický analytik Ján Baránek, ktorý už stál pri zrode niekoľkých politických subjektov. Do predčasných volieb chce ísť s hnutím pod názvom Zdravý rozum. Na dianie spred krátkeho času reflektuje strana Neočkovaní a Alternatívu pre Slovensko chce priniesť bývalý automobilový pretekár Pavol V. Podolay.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme