Zaviesť by sa mohla povinná tretia hodina telesnej výchovy na ZŠ
21 | 03 | 2023 I Tibor Malý/tasr

Vyučovací predmet telesná a športová výchova by mohla byť povinným predmetom na základných školách (ZŠ) v rozsahu minimálne troch hodín týždenne a na stredných školách dve hodiny týždenne. Vyplýva to z novely školského zákona, ktorú v utorok poslanci Národnej rady (NR) SR posunuli do druhého čítania. Predložili ju poslanci za OĽANO.

Výnimku by mali podľa návrhu základné školy, ktoré majú menej ako päť tried, keďže sa predpokladá, že nemajú telocvičňu. "Predmetná právna úprava umožňuje školám vyučovať telesnú a športovú výchovu nad minimálny rozsah napríklad prostredníctvom zvýšenia cez voliteľné (disponibilné) hodiny," uviedli poslanci v dôvodovej správe.

Predkladatelia tvrdia, že telesná a športová výchova je jediným predmetom, ktorý má priamy vplyv na fyzické aj duševné zdravie detí a mládeže. Navrhovaná legislatíva by v prípade schválenia mohla byť účinná od 1. septembra.

Poslanci začali rokovanie návrhom o VšZP a vymáhaní pohľadávok
Poslanci Národnej rady (NR) SR sa po víkendovej prestávke vrátili v utorok ráno k programu 88. schôdze. V úvode rokovania sa venovali návrhu novely zákona o zdravotnom poistení, ktorou sa mení aj zákon o poisťovníctve. "Cieľom navrhovanej právnej... Čítať ďalej
21 | 03 | 2023 | Tibor Malý/tasr

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme