SR vypočúvali v Bruseli o stave právneho štátu. Stančík srší spokojnosťou
21 | 03 | 2023 I Tibor Malý/tasr

Slovensko a ďalšie štyri členské krajiny EÚ podstúpili v utorok v Bruseli vypočúvanie v rámci každoročného dialógu o právnom štáte. K situácii na Slovensku neodzneli žiadne výhrady, uviedol po skončení zasadnutia Rady EÚ pre všeobecné záležitosti štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí SR Andrej Stančík. Informuje o tom spravodajca TASR v Bruseli.

"Je to štandardná procedúra, s nami neboli žiadne problémy v tomto ohľade. Tým, že Európska komisia nemá žiadne problémy s nami, tak nám nehrozí nič, ako v prípade Poľska či Maďarska. A nebola tam ani žiadna kritika od ostatných členských štátov, skôr nejaké odporúčania," uviedol Stančík.

USA vypracovalo výročnú správu s OSTROU kritikou pre Slovensko! TOTO im prekáža
Tak toto ich trápi? Správa USA o ľudských právach na Slovensku upozorňuje na viacero nedostatkov. Takto nás vidia Američania. Na „izolované prípady“ korupcie vo vysokej politike, ale aj na násilie či nenávistné prejavy voči Rómom a národnostným či... Čítať ďalej
21 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Podľa jeho slov sa ostatné krajiny pýtali slovenskej delegácie najmä na paragraf 363 Trestného poriadku, reformu súdnictva a nezávislosť médií a justície. "Pozitívne hodnotia reformy v oblasti súdnictva a posun v boji proti korupcii," opísal Stančík. Na otázky týkajúce sa paragrafu 363 podľa vlastných slov odpovedal, že ide o spolitizovanú tému a zmeny či úpravy sú vecou budúcej vlády.

V utorok sa po Slovensku skúmaniu o stave právneho štátu zo strany Európskej komisie a švédskeho predsedníctva v Rade EÚ podrobili aj predstavitelia Belgicka, Bulharska, Českej republiky a Fínska. Otázky vypočúvanej krajine mohli klásť všetky ostatné členské štáty EÚ. Eurokomisia každý rok vydáva správy o stave správneho štátu aj s odporúčaniami na zlepšenie situácie v konkrétnych oblastiach.

Stančík: Blaha KLAME! Si ešte hlúpejší, ako vyzeráš, odkazuje mu Blaha
V sobotu 25. februára predpoludním sa pred budovou RTVS na Mýtnej uskutočnila tlačová beseda strany Smer na tému „Cenzúra verejnoprávnej RTVS naberá ozrutné rozmery“. Reaguje tým na fakt, že Ľuboš Blaha (Smer-SD) nebol v piatok vpustený do budovy... Čítať ďalej
25 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme