Igor Bukovský: Zlomený, apatický dav im vyhovuje (VIDEO)
21 | 03 | 2023 I Eka Balašková

Lekár Igor Bukovský pred troma rokmi radil, ako treba dbať o svoj imunitný systém úpravou stravy a pod vplyvom svetových odborníkov varoval pred lockdownami a narušením spoločenského života. Vďaka týmto „opatreniam“ sa spoločnosť s pandémiou vysporiada oveľa horšie.

Po celé tri roky Bukovský apeloval na to, aby sa ľudia nenechali zlomiť, aby nerezignovali, v jednom svojom videu dokonca radil vrátiť sa k viere v Boha. Dnes totiž žneme výsledky toho, čo sme dovolili pred troma rokmi. Ako príklad uvádza súčasných slovenských odvolaných ministrov, ktorí si doslova robia, čo chcú. Toto konanie pritom nie je žiadna novinka...

Prístup s rozumom

Bukovský na začiatku pandémie hovoril o tom, že potrebujeme chrániť rizikových ľudí, ale nemôžeme dovoliť zrútenie fungovania krajiny, ekonomiky, medziľudských vzťahov kvôli tomu, že robíme veci, ktoré robiť nemusíme a nerobíme to, čo robiť treba.

Vtedy bol Bukovský obvinený, že mu ide o kávičkovanie v nákupných centrách, no tí, čo to tvrdili, nemali podľa Bukovského elementárne znalosti fungovania sveta.

„Ak niekto žije s predstavou, že ekonomiku teraz vypneme a potom ju zapneme a nebude to mať následky, alebo budú menšie, o čo sa tam usilovali, už to vidíte aj vy, ktorí ste toto vtedy tvrdili, už chápete, aká to bola zvrhlosť a kolosálne historické zlyhanie nás, občanov, že sme to dovolili so sebou urobiť,“ pripomína Bukovský.

Nemky na kúpaliskách hore bez. Príde tento trend aj k nám?
Na nemeckých plavárňach ženy hore bez. Toto pravidlo zavádza Berlín v snahe odstrániť diskrimináciu žien, ktoré štandardne na kúpaliskách či plavárňach musia mať zahalené hrudníky. Pre mnohých Slovákov je nahota na verejnosti neprijateľná. Sú aj... Čítať ďalej
21 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Veď dva týždne doma vydržíme

Igor Bukovský si myslí, že týmto to celé začalo, potom kompetentní len „priťahovali skrutky“. Chceli sme sploštiť krivku nákazy a dnes tu máme to, čo tu máme.

Ilustračný obrázok/pixabay | Začalo to tým, že veď dva týždne vydržíme...

Svet, aký sme poznali, skončil

„A potom ďalšie dva týždne. A potom núdzový stav. Zatvorené školy, obchody, znemožnené svadby, pohreby, zatvorené hranice, šikana, šikana, šikana,“pripomína lekár, ktorý v auguste 2021 varoval pred obrovským spoločenským nárazom, na ktorý sme sa podľa neho mali pripraviť materiálne, ale aj ekonomicky. Jeho druhá rada, oprášiť svoj vzťah so Stvoriteľom nebola o zištnosti, ale o tom, že ľudská duša potrebuje vedieť o niečom, čo nás presahuje tak, že „Ani celosvetové spiknutie psychopatov v politike, médiách a biznise nezastaví ten nádherný a tajomný plán života a jeho záchrany.“ Tretia rada bola o pomoci ľuďom v našom okolí. Bukovský vtedy hovoril, že si máme byť oporou, alebo si aspoň neubližovať.

Ľudia začínajú chápať

„Neverím, že je správne tváriť sa, že covid je za nami,“ myslí si Bukovský s tým, že čierna čiara, akási hranica, po ktorej si to nebudeme pripomínať, sa nesmie urobiť. Súhlasí s tým, že všetci sa zľakli, no nebolo nutné rozvrátiť spoločnosť kvôli bezvýznamnému zdravotnému riziku.

Budete sa REHOTAŤ! Aj TOTO priniesla politická scéna
Pondelok je vo všeobecnosti považovaný za najhorší deň v týždni. Je to vraj kvôli tomu, že ľuďom chýba motivácia. My sme si pre vás pripravii vtipné foto z našej politickej scény. Nemá to s motiváciou nič spoločné, ale "bohovsky" sa nasmejete.... Čítať ďalej
20 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Skúmať nadúmrtnosť nie je v záujme verejného zdravia

Bukovský sa rozhorčuje nad výrokom britského ministra zdravotníctva, ktorý odmietol riešiť vysoké čísla úmrtnosti počas covidu s odôvodnením, že takýto výskum nie je v záujme verejného zdravia.

„Zrazu im nezáleží na tom, prečo zomiera o 15 až 40 percent ľudí viac, ako pred pandémiou v rôznych krajinách, v rôznych týždňoch, počas ktorých sa tento parameter sleduje a vyhodnocuje?,“ nechápe Bukovský a pýta sa, či nám to stále nie je podozrivé. Veď takéto situácie tu máme pre to, čo sme vtedy dovolili.

Vráťme sa na Slovensko, alebo dôsledky domáceho diania

„Toto je následkom našej lenivosti, ľahostajnosti k verejnému dianiu. Toto je výsledok toho, že v našej spoločnosti je skutočne príliš veľa ľudí, ktorí majú pocit, že už o tom netreba hovoriť,“ upozorňuje Bukovský, podľa ktorého práve preto, že sme vtedy dovolili páchať týmto ľuďom to, čo sme dovolili, páchajú toto dnes. A budú páchať horšie veci, myslí si lekár.

„My sme za to zodpovední. Každý človek, ktorý sa dnes tvári, že už je po probléme, prispieva k tomu, čo sa bude diať ďalej,“ konštatuje Bukovský a pripomína, že zrejme šlo o to, aby nás dostali do apatie voči verejnému dianiu, pretože v tej chvíli môžu čokoľvek.

Rudolf Huliak: Už nemáme čas, rozhodne sa v septembri (VIDEO)
Je najvyšší čas spájať pronárodné, kresťanské a sociálne sily, myslí si Rudolf Huliak (Národná koalícia a nezávislí kandidáti), ktorý varuje pred politickou výhrou pohrobkov súčasnej vlády. Opätovne preto vyzval nie len voličov k účasti na... Čítať ďalej
21 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

V histórii žiadna novinka

„Lenin až na treťom zjazde Komunistickej strany Sovietskeho zväzu vyhlásil, že zlikvidovali všetkých triednych nepriateľov a až potom sa začali všetky tie krutosti, ktoré pokračovali Stalinom,“pripomína Bukovský historické fakty.

„Až keď oni cítia, že už im nik nekladie odpor, keď sa im podarí zlomiť všetkých, ktorí sa usilujú o pripomínanie dôležitých súvislostí, ešte len potom majú priestor, možnosť, čas, energiu a príležitosť k tomu, aby naplnili svoje zlovestné ciele,“ varuje na záver Bukovský.

screenshot videa youtube | Lenin

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme