PRÁVE TERAZ Horí banka lásky v Štiavnici! (VIDEO)
18 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Horí banka lásky v Štiavnici! Požiarnici sú už na ceste, informuje na sociálnej sieti exminister práce, sociálnych veci a rodiny Ľudovít Kanik.

Na námestí v centre Banskej Štiavnice vypukol v sobotu dopoludnia požiar v historickej budove. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

"Presná príčina požiaru zatiaľ nie je známa, pravdepodobne však ide o skrat elektrického vedenia," uviedla polícia s tým, že požiar vypukol v budove, v ktorej sídli známa turistická atrakcia. Na mieste zasahujú hasiči, privolaný bol aj zisťovateľ príčin požiarov.

Ako  informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová, pri požiari zasahuje viac ako 30 profesionálnych i dobrovoľných hasičov z Banskej Štiavnice, Žiaru nad Hronom, Banskej Bystrice, Zvolena, Pliešoviec či Štiavnických baní.

"Zasahujúci príslušníci odstavili objekt od energií, vykonávajú hasiace práce, evakuáciu osôb z reštaurácie, ochladzujú susediace budovy a vynášajú predmety z objektu," dodala Križanová.

Plamene mali zachvátiť strechu historického objektu s rozlohou približne 400 metrov štvorcových. V dôsledku požiaru došlo podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici Júlie Zeleňákovej k prepadnutiu strechy do podkrovia budovy.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Jiří Paroubek: Ja som švárna, ty si švárny ... - Čaputová a Pavel
Bola to slávna pesnička mojej mladosti od Šlitra a Suchého, ktorá začínala slovami: „Ja som švárna, ty si švárny, aký sme to krásny pár, aký sme to krásny pár…“ (ďalší text už by som asi z hlavy dokopy nedal). Ale pre charakteristiku prvej... Čítať ďalej
18 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik