Turistu naháňal po lese medveď! Utiecť nedokázal
14 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Turistu prekvapil a napadol medveď, nestihol pred ním, žiaľ, utiecť, informuje portál info.sk.

Turistu počas prechádzky pri Chate Vendovka v Sučianskej doline (okres Martin) napadol medveď. Pohyboval v hustom lese, keď naňho zaútočil. Podľa miestnych ide o lokalitu s častým výskytom tejto lesnej šelmy. Pri útoku utrpel vážne poranenia nohy, s ktorými ho previezli do nemocnice.

Miestni z okolia potvrdzujú, že v danej lokalite sa často vyskytujú medvede. „Tu sa pohybujú medvede, vieme o tom.“ Nie je jasné, či turista zišiel z vyznačeného turistického chodníka alebo sa pohyboval po ňom. Po strete s medveďom sa mal pokúsiť o útek, no zviera ho dobehlo.

„Môžeme potvrdiť, že sme ošetrili a prijali pacienta s hryznými poraneniami od medveďa,“ uviedla pre novinárov hovorkyňa martinskej nemocnice Katarína Kapustová. „Je v stabilizovanom stave, hospitalizovaný na traumatologickej časti Ortopedickej kliniky Univerzitnej nemocnice Martin,“ dodala hovorkyňa.

Čaputová si to najprv citlivo zváži, a potom oznámi, či bude opätovne kandidovať
Prezidentka SR Zuzana Čaputová v horizonte týždňov oznámi, či bude opätovne kandidovať na post hlavy štátu. Uviedla to na pondelkovej diskusii v Slovenskom národnom divadle. "Ešte mám nejaký čas sa rozhodnúť. Chcem vyslať signál, že to... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik