Šokujúce zistenie o ľuďoch, ktorí nosili rúška sa týka aj detí!
12 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová

Šokujúce zistenia o ľuďoch, ktorí nosili ochranné rúška sa týka aj detí zverejnil denník Financial Times.Týka sa prevažne ľudí v Hongkongu, ale nič nevylučuje, že podobne sú "postihnutí", aj ľudia v iných častiach sveta. 

Ľudia v Hongkongu si za tri roky natoľko zvykli na ochranné rúška, že sa bez nich často hanbia objaviť na verejnosti.

Povinnosť nosiť ochranné rúška zrušili v Hongkongu medzi poslednými krajinami na svete, po 945 dňoch a ľudia majú z tejto povinnosti obavy,

Podľa denníka Financial Times, naďalej mnohí, vrátane detí nosia dobrovoľne rúška. Hanbia sa dokonca za svoj úsmev.

"Aby sa deti na zmenu pripravili, tak pre ne škola usporiadala špeciálnu hodinu s názvom 'Ako si vážiť usmievajúce sa tváre'. Niektorí žiaci sa stále hanbia. Odvtedy, kedy sa pred spolužiakmi naposledy ukázali s nezakrytou tvárou, uplynulo veľa času," vysvetlil podľa portálu Topky riaditeľ jednej zo škôl.

Do školy zo 700 žiakov prišlo bez rúška iba 80 detí. 

Rúška sa stali povinnou výbavou. S novým koronavírusom sa musíme naučiť žiť. Ilustračný obrázok: Pixabay

Podobne sú na tom aj ostatní obyvatelia mesta. 

"Po takmer troch rokoch života s nasadeným rúškom sa to stalo súčasťou života hongkongských obyvateľov. Ak je nosenie rúška stále považované za sociálnu normu, napríklad keď ho majú nasadené vaši spolucestujúci vo vlaku, tak je oveľa vyššia šanca, že urobíte to isté," priblížil učiteľ psychológie Bryant Hui situáciu, podľa ktorej sa ľudia rúšok nevzdávajú iba z obavy nákazy koronavírusom.

"Nosiť rúško je súčasťou módneho trendu," uviedla napríklad zamestnankyňa pohostinstva. 

"Je to zvyk. Nemôžem sa jednoducho adaptovať na to, že ho nenosím. Je to ako skúšať prestať fajčiť. Je to závislosť, ktorej sa človek len tak nezbaví. Covidu sa ale nebojím, už som ho chytil vlani,"dodal predavač.

FOTO TASR - Roman Hanc

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik