Naď ide v Hegerových šľapajach
07 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Eduard Heger oznámil na sociálnej sieti, že končí v strane OĽANO. A spolu s Hegerom z hnutia odchádza aj poverený minister obrany Jaroslav Naď. Potvrdil to pre denník Sme.

Vlastná cesta

„S hnutím som si prešiel dlhú spoločnú cestu. Zažili sme náročné i pekné chvíle. Robili sme aj chyby, pretože nie sme dokonalí, pretože sme len ľudia. Lepšie Slovensko však bolo našou prioritou,“ napísal dočasne poverený premiér.

Status mu už komentoval aj šéf hnutia Igor Matovič. „Edo, veľa šťastia a Dík za spoločnú cestu,“ napísal Matovič.

Eduard Heger zastával vo vláde Igora Matoviča post ministra financií. Potom, ako po koaličnej kríze podal Matovič demisiu, si stoličky vymenili a miesto predsedu vlády zastáva Heger od roku 2021. Koncom roka 2022 parlament vyslovil jeho kabinetu nedôveru a naďalej vládne s dočasným poverením. Heger chce ako premiér priviesť Slovensko k predčasným voľbám, ktoré sa budú konať 30. septembra 2023.

Heger už niekoľko mesiacov naznačoval, že sa chce od hnutia, v ktorom začínal, odčleniť a v predčasných voľbách už kandidovať za iný projekt. Detaily ešte nepredstavil.

Heger dneškom v OĽaNO KONČÍ!
MÔJ PRÍBEH V OĽANO SA DNEŠNÝM DŇOM KONČÍ. Dočasne poverený premiér Eduard Heger to odbitím polnoci oznámil verejnosti na sociálnej sieti. Má vraj vlastnú víziu o politike. "Moje pôsobenie v OĽANO považujem za jednu z najdôležitejších životných... Čítať ďalej
07 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Najlepší kamaráti

Včerajší deň bol posledný v hnutí OĽaNO aj pre povereného ministra obrany. Jaroslav Naď bol rovnako ako Heger, aj v predsedníctve OĽaNO. Naď už dlhšie vyhlasoval, že v politike bude pokračovať iba s Hegerom alebo z nej odíde.

Heger by mal nový politický projekt tvoriť práve s Naďom či dočasne povereným ministrom Jánom Budajom. Jeho budúcnosť sa tiež spája a Modrou koalíciou Miroslava Kollára. Heger už avizoval spoločnú tlačovú konferenciu.

Nebudú mu robiť zle

Šéf poslaneckého klubu Michal Šipoš už cez víkend avizoval, že pokiaľ Heger odíde z OĽANO, hnutie mu "nebude robiť zle" a mal by vládu viesť až do predčasných parlamentných volieb.

Šipoš verí, že Hegerovi sa podarí spojiť všetky menšie demokratické strany. "Jeho rozhodnutie beriem na vedomie a zároveň mu ďakujem za všetko pozitívne, čo pre hnutie OĽaNO, ako aj pre celé Slovensko urobil," napísal Šipoš na facebooku.

Šipoš ako na detskom ihrisku: Ak Heger odíde z OĽANO, nebudeme mu robiť zle
Ak by dočasne poverený premiér Eduard Heger odišiel z OĽANO a bol by tvárou novej strany, hnutie mu nebude "robiť zle". Mal by ako poverený premiér šéfovať vláde do predčasných volieb. V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to povedal šéf... Čítať ďalej
04 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik