Koaličná zmluva vypršala - zachráň sa kto môžeš!
06 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Nie, že by tieto "charaktery" nejak doteraz na koaličné dohody dbali, skôr naopak. "Podveď ako a koho môžeš", znelo totiž pracovné heslo každého z členov koalície, ktorá viedla Slovensko po parlamentných voľbách v roku 2020. Ale teraz už idú naozaj parádne. Tlčú sa navzájom hlava -  nehlava, názor - nenázor, legislatívny návrh - nenávrh. Prasce sa pri válove vždy s hlasným kvičaním bili, ak zacítili, že by mohol byť aj hlad.

 ({\displaystyle \cdot \cdot \cdot ---\cdot \cdot \cdot }) Viete, čo tie znaky znamenajú? Vraj "zachráňte naše duše", SOS. Ale nie je to pravda. Pôvod týchto znakov je prozaickejší. Signál bol utvorený na základe svojej výraznej zvukovej charakteristiky. V súčasnosti na Slovensku sledujeme mnohé signály a všetky z nich majú paradoxne až príliš veľa spoločného s čímsi, čo ide rázne ku dnu. Je načase zamýšľať sa intenzívne nad tým, čo robiť, aby nás naozaj extrémne výstrední koaličníci nestiahli so sebou k tomu dnu. Oni nech si tam smerujú, napokon, narážať neustále na dno je ich dlho nacvičovaná disciplína. A čím viac oni na to dno narážajú, tým viac si zas my uťahujeme opasky. Lenže - dierok akosi nieto. Už dlho.

Pročko versus Kremský

Najnovšie sa, nateraz verbálne, chytili dvaja poslanci jedného Matovičovho spolku. Nie, že by to bolo nezvyčajné, z Oľano sa už dlhšie ozýva to, čo na prvé počutie pripomína skôr zvuk, ako keď hodíte zemiaky do mechanickej škrabky. Taká platforma, onaká platforma, odídení, konzervatívni, menej konzervatívni, dokonca aj liberálni konzervatívci, no, žerie sa to tam fak fest. A z pôvodného, málo známeho názvu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Nova, Kresťanská únia (KÚ), Zmena zdola, máme zrazu v tichosti premenované OľaNO na  zas Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti – OĽaNO. Krumple sú orajbané. A môžu s čistými ksichtami do novej predvolebnej polievky.

Hlina versus Matovič

Dvojka, ktorá prežila spoločné extrémne putovanie v karavane po rómskych osadách. Dnes Alojz? "My si nakoniec tú vládu sexuálnych maniakov, karpatských socialistov so stotisícovými hodinkami na ruke, extrémistov, populistov zaslúžime. To sme my. To je Slovensko. Nemáme pravicu a už vôbec nemáme ako tak spojenú pravicu, lebo nemáme elity. Sme národom "hlbokých" dolín, z ktorých nebolo vidieť ďaleko, z ktorých keď niekto vyšiel na kopec, aby sa pozrel čo je za horizontom, sa už radšej do doliny ani nevrátil." Nuž, vyšiel z karavanu a OĽaNO už "no never anymore", ako sa u nás v tých slovenských dolinách "trendy" vraví - nikdy viac. Alojzovi Hlinovi to slúži ku cti. A Igi? "SLOVÁCI SENO NEŽERÚ", napísal najnovšie na sociálnej sieti. Verzálkami. No, fakt, už mu nič nežerú, ak ide o to žranie. A jeho to musí strašne žrať.

OľaNO versus SaS

Tak to je priam bratrovražedná vyhladzovacia vojna. Teda, zo strany OĽaNO. Možno aj kanibalizmus, veď ide o požieranie brata koaličného. Ešte donedávna platilo, že na Slovensku aj za zemetrasenia na Gemeri bol zodpovedný "Lebofico", teraz to už tak jednoznačné nie je. Je pravda, že "Lebosulíka" je výrazne menej ako "Lebofica", ale to je dané asi ich preferenciami. Inak, hoci je to každému v tomto štáte divnô, čo majiteľ OĽaNO začal predvádzať po ochutnaní Sulíkových bryndziakov, záchvat stále trvá. Aj na psychiatrii si blázni myslia, že nenormálni sú tí za plotom.

Smerodináci s každým

Ide o to, ani tak nie, že čo za to, ale koľko za to. A komu. A vlastne aj to, čo za to. Koľko. Táto família ide s každým, keď treba. Raz s Matovičom, raz so Sulíkom, inokedy dokonca aj s poslednou z rodu vyhynutých Za ľudí, Remišovou. A možno v budúcnosti aj so SMERom či s HLASom. Drahá nevesta. Kým všetci ostatní sa navzájom bijú, mlátia, predvádzajú politický wrestling, rodinka to dokáže vždy vhodne zobchodovať. Nuž, aj tak sa dá robiť politika a prečo aj nie, keď u nás neslúži politika verejnosti, ale iba politikom a verejnosti to doteraz nejak zjavne neprekážalo.

Nuž a čo...

"Všetci ľudia sú nepriatelia, všetky zvieratá sú súdruhmi."
- George Orwell, Zvieracia farma

Inovácia - poslanec OĽaNO Pročko si "podal" poslanca OĽaNO Kremského
"Pre TV Markíza som 10 rokov vyrábal zábavné programy. Nikdy som nebol zamestnanec, ale ako prvého moderátora v histórii TV si ma exluzívne zaviazali. Mrzí ma preto dvojaký meter, ktorý Peter Kremský popísal vo svojom statuse. Píše vo svojom... Čítať ďalej
05 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme