Rozjímanie...Kto vyženie Putina z Kremľa?
06 | 03 | 2023 I Milan Laca

Po úspešnej protiofenzíve Kyjeva môžu Putina vyhodiť z Kremľa.

Bývalý veliteľ Generálneho štábu Veľkej Británie generál Richard Dannatt vyzval Západ, aby vynaložil maximálne úsilie, aby sa vojna Ruska proti Ukrajine tento rok skončila.  Povedal to na Sky News , správu prináša  "Európska pravda". 

Môžu vyhrať

"Úprimne povedané, nemyslím si, že sme urobili dosť. Musíme urobiť čo najviac, aby sme túto vojnu tento rok ukončili," povedal Dannatt. Podľa jeho názoru, môže Ukrajina uskutočniť úspešnú protiofenzívu koncom jari – začiatkom leta, „za predpokladu, že bude dobre naplánovaná a vykonaná a budeme im naďalej poskytovať toľko vybavenia a munície, koľko potrebujú“. Dannatt si je istý, že v tomto prípade existuje reálna šanca dosiahnuť tento rok na bojisku rozhodujúci výsledok.

Ako Ukrajina porazí Rusko
Bude front dlhý 1000 km, cez 5 regiónov Ruskej federácie. Vojna sa neskončí návratom Ozbrojených síl Ukrajiny k hraniciam z roku 1991. Vojna bude pokračovať aj po oslobodení všetkých ukrajinských území. Preto musí Ukrajina demilitarizovať... Čítať ďalej
04 | 03 | 2023 | Milan Laca

Zlomiť Rusov možno...

„Nie som sám, kto si myslí, že niekoľko rozhodných úderov, zasadených v určitých bodoch na tomto veľmi predĺženom fronte proti ruskej armáde, môže mať za následok zlomenie morálky ruského vojaka a zlomenie chrbtice ruskej armády. Nemusíte rozbiť armádu,  musíte len presvedčiť dostatok vojakov, že prehrali,“ poznamenal Dannatt.

Sen o Putinovom konci

O Putinovi povedal, že nespokojní generáli ho môžu vyhnať z Kremľa. „Rád by som si myslel, že ak bude ukrajinská protiofenzíva dostatočne dobre naplánovaná, podporovaná a vykonaná, že Putin nebude môcť robiť príliš veľa rozhodnutí sám. Že ak sa jeho armáda zrúti a utečie, tak si myslím, že je dosť pravdepodobné, že ho zmetú z Kremľa.  A tiež si musíte položiť otázku, ktorú si kladie každý: Ak to nebude Putin a Kremeľ, tak kto to bude? No, aby som bol úprimný, odpoveď na túto otázku nepoznám. Ale povedal by som, že podľa môjho názoru skupina ľudí, skupina vodcov, ktorí sú v súčasnosti v Rusku najviac nespokojní a sú to vyšší generáli,“ povedal Dannatt.

Nemecký optimizmus: Chcú vyrábať tanky na Ukrajine
Nemecký zbrojársky koncern sa chystá postaviť závod na výrobu tankov na Ukrajine. Rheinmetall tam plánuje postaviť fabriku za 200 miliónov eur. Chystajú sa Generálny riaditeľ nemeckej zbrojárskej spoločnosti Rheinmetall Armin Papperger oznámil... Čítať ďalej
05 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik