To už nie je politika, to je splaškami preplnený septik
03 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Kto pozeral túto reláciu, má doteraz žalúdočné ťažkosti a nepomáha ich zahnať žiadna Iskra či Bystrinka. Nie, nechcem sa dotknúť tvorcov, ide mi o jedného z prítomných hostí. "Politika", ktorý ignoruje definíciu politiky. Teda to, že by sa mal prezentovať  umením spravovať veci verejné, umením riadiť štát a obhajovať záujmy jedného štátu voči druhému. Nie druhého štátu voči tretiemu.

Zloba, nenávisť, klamstvá, podvody, arogancia moci. Príliš veľa tohto hnusu sme pustili do našej domácej politiky. A z najväčších nositeľov týchto hodnotových splaškov robíme mediálne politické celebrity. Kedysi v žurnalistike platila zásada, že perverzie do médií nepatria. Dnes? Naopak, sú najvyhľadávanejším obchodným artiklom. A ak by sa niekto zrazu fajnovo cítil pohoršený, potom treba pripomenúť, že perverznosť je správanie, ktoré sa vymyká morálnym normám a zvyklostiam spoločnosti, skazenosť,odchýlka od normálneho stavu organizmu, scestnosť, správanie narušujúce všeobecne uznávané normy a pravidlá správania, dané spoločnosťou. Neprijateľná perverzia je, ak sa v tom politik zjavne vyžíva, to už ide zjavne aj o sadizmus. A v prenesenom význame tiež o absolútne neprijatelné týranie spoločnosti.

Kam sme to od roku 2020 klesli?

"Zosurovenie, zdivočenie mravov" to nazval kedysi bard slovenskej literatúry Hviezdoslav. A robia to aj tí, ktorých argumentom sú podľa nich ubližovaní "kresťania a kresťanstvo". Mnohí z nás sa však - na rozdiel od tých psychicky narušených jedincov nielen vyhlasujeme za kresťanov, ale sa nimi aj cítime a dbáme na kresťanské desatoro. Na slušnosť, civilizovanosť, na vytlačenie nenávisti z našich duší, na odmietanie mamonu, stále považujeme lož za neprijateľnú a nie účelovú a moc nad bezmocnými za zvrhlú. Natoľko sa cítime stále kresťanmi, až sa pre týchto "tiežkresťanských" a perverziami zároveň prekypujúcich akožepolitikoch stávame cieľom ich výsmechov. Niečo je tu u nás na Slovensku totálne naruby, obrátené na hlavu.

Hašterivý primitivizmus

Každý má asi v tejto disciplíne u nás na politickom výslní svojich favoritov, ale sú jedinci, ktorí sú jednoducho neprekonateľní. Flárky v mužskom prevedení, usilujúce sa na kolotočiarskom trhu krikom a prekrikovaním predať svoje bezcenné tretky. Zaujímavé je, že slovo flárka má pôvod v trnavskej oblasti. V politike sa však za dva roky rozšírolo ako pandémia. Skúste sa iba tak, z nostalgie, pozrieť na úroveň verejnej debaty na Slovensku ešte pred voľbami v roku 2020. A, samozrejme, nezaujímajte sa o cirkusantov.

Od predvolebných úvah k predvolebnej žumpe

Nezaujímajme sa teraz o gýčový populizmus, vyvreskovaný do úmoru pred Bašternákovým bytovým komplexom, alebo na schodoch ministerstva spravodlivosti. Alebo o vtedy oficiálne "nepolitické zhromaždenia" Za slušné Slovensko, z ktorých, ako sa neskôr ukázalo, vzišli akurát tak nie k Slovensku práve slušní  kariéristi, podvodníci a štréberi, ktorí už dnes nemajú čo ponúknuť, okrem fráz o svojej výnimočnosti. Andrej Danko vtedy - na druhej strane - napríklad písal blogy o tom, ako by sa mohlo a malo uľahčiť podnikanie v prostredí stavu živnostníkov. Pozrime sa, čo píše dnes, pretože o tom sa z mainstreamu nedozvieme absolútne nič. "Včera som navštívil domov sociálnych služieb v Mojmírovciach a stretol sa aj s miestnymi zástupcami samospráv." Píše predseda SNS v jednom svojich najnovších statusov na sociálnej sieti a pokračuje: "Uvedomil som si oveľa viac, aké je dôležité bojovať za zvýšenie dôchodkov. Dávam verejný prísľub, že tak ako som v roku 2020 tvrdo zabojoval za historické zdvihnutie dôchodkov, urobíme to bezodkladne aj po najbližších parlamentných voľbách. Vidieť bezbranných ľudí, ktorí si nedokážu žiadnym spôsobom privyrobiť, a ktorí potrebujú našu pomoc, ma utvrdilo v tom, že to musí byť jedna z priorít SNS.... Nikoho z nás to neminie. O to viac musíme svoj život venovať práci, tvorbe hodnôt a pomáhať tým, ktorí to od nás potrebujú." napísal Andrej Danko.

Koho z toho kypiaceho koaličného politického septiku zaujímajú občania?

Koho bieda ľudí, bezbrannosť starých, osamelých? Pustite si najnovšie "Na hrane", uvidíte, čo zaujíma Matoviča. Kuciak, ako surovo a bezcitne privlastnený totem, "mafie a korupcia". Teda, jednoznačne politické vyraďovačky s cieľom zas sedieť navrchu. Kde tam je u "obyčajných" ten najobyčajnejší človek? Iba v názve a to je naozaj smutno-smiešne a veľmi málo zároveň. Pritom tu práve v deň vysielania relácie niekto priamo z ich tábora hovoril o korupcii a mafiánstve v ňom. Niekto, kto sa už na to nemohol pozerať.Komu sa zdvihol žalúdok a v kom zablikali kontrolky morálnosti.

Kto z mainstreamu vám povie napríklad toto?

"Koľko drzosti, opovážlivosti a bezočivosti musia v sebe mať takí ľudia ako Mikuláš Dzurinda. Ľudia ako Dzurinda a Mikloš sú presne tí, ktorí rozvrátili Slovensko a dnes títo ešte v sebe napriek tomu dokážu nájsť dostatok trúfalosti na to, aby ako upíri začali vyliezať z politického hrobu. Nie, my sme nezabudli na to, že to boli Dzurinda s Miklošom, ktorí rozpredali slovenské strategické podniky a urobili z nás nájomníkov vo vlastnej krajine. Nezabudli sme ani na kauzu Gorila, kauzu skupinka, kauzu vláčiky, tunel Branisko a ďalšie. Nezabudli sme ani na to, ako Dzurinda s Miklošom nazývali Slovákov lacnou pracovnou silou a západným firmám predstavovali slovenských pracujúcich výsmešne ako niekoho, kto bude robiť pomaly zadarmo. Nezabudli sme ani na experimenty sociálneho netvora ministra práce Kaníka, ktorý pomaly zodral kožu z dôchodcov, nezabudli sme ani na protiústavné poplatky u lekára, devalváciu meny a infláciu, nevýhodné podmienky a lži pri vstupe do EÚ a vstup do NATO, na ktorý si od občanov SR ani nevypýtali súhlas." Píše na sociálnej sieti podpredsedníčka SNS Dagmar Kramplová. Lenže v prostredí slovenskej cenzúry a informačného embarga zo strany mainstreamu sa k vám jej hlas nedostane. Nie je schválený ambasádou USA a prezidentským palácom.

A nezabudli sme ani na toto

Dodáva Dagmar Kramplová, "že to bola Dzurindova vláda, ktorá v roku 1999 nad Slovenskom povolila prelety vojenských lietadiel NATO bombardujúcich Srbsko, ktorá s USA participovala na nezmyselnej vojne v Afganistane a ktorá sa zúčastnila invázie USA do Iraku pod vymyslenou zámienkou, že v Iraku sú zbrane hromadného ničenia." Mimochodom, v marci si pripomíname smutné výročie bombardovania Srbov.

Jednou vetou

Podpredsedníčka SNS ešte píše, že "ľudia ako Dzurinda by mali sedieť v base, nie zakladať politické strany!"

A žiada sa dodať, že "ľudia", ako jeden z diskutujúcich v relácii Na hrane, by mali tráviť čas v niektorom zo špecializovaných ústavov u nás a nie vylievať zo seba splašky na požiadanie mainstreamových  médií s cieľome opäť si urvať dostatočný kus moci bez ohľadu na to, koľko to bude stáť nás, občanov Slovenska a naše nasledujúce generácie.

Dagmar Kramplová: Odvolaná vláda obťažuje občanov
"Liberálni extrémisti často argumentujú tým, že MiGy sú v súčasnosti nevyužiteľné, lebo sú nefunkčné, uzemnené atď. Toto je niekde presne na úrovni liberálnych extrémistov Dzurindu a Mikloša, ktorí kedysi Slovensku tvrdili, že štát je zlý vlastník... Čítať ďalej
03 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik