Africkí migranti protestovali v Paríži proti novému zákonu
02 | 03 | 2023 I Tibor Malý

Stovky afrických migrantov protestovalo v Paríži proti novému zákonu sprísňujúci migračnú politiku

Demonštranti nesú transparenty, ktoré vyzývajú vládu, aby migrantom vydala dokumenty. Skandujú heslá  "Dajte nám papiere" a "Chceme pracovať". Akcia sa koná v predvečer väčšej demonštrácie, ktorú združenia na ochranu migrantov zvolávajú na 4. marca.

"Nový vládny návrh zákona o azyle a prisťahovalectve je radikálnym popretím základných práv migrantov. Jeho cieľom je zakotviť svojvoľné a represívne praktiky dokonalých do zákona," píše sa v petícii francúzskej mimovládnej organizácie proti sprísňovaniu imigračných zákonov. Dopĺňa , že migranti sú „dehumanizovaní“ a sú považovaní výlučne za pracovnú silu, ktorá je zbavená práva na legalizáciu, ak nehovoríme o sektore, kde nie je dostatok pracovníkov.

Mimovládne organizácie vo vytržení

Petíciu podpísalo mnoho organizácií a odborových zväzov, medzi nimi Občianske zhromaždenie prisťahovalcov z Turecka , Združenie Maročanov vo Francúzsku , Združenie pracujúcich v Maghrebe, Združenie pre ľudské práva v Maroku, Všeobecná konfederácia práce, Solidarita pracujúcich, Francúzska advokátska komora, Národný zväz študentov Francúzska, odborový zväz Solidarita a mnoho ďalších, ako aj asi sto mimovládnych organizácií a komunít.

Hlas ľudu: O jedovatej Zuze a Robovi, s ktorým nikto nechcel
Pani učiteľka presádzala deviatakov. Dvojice tvorila podľa toho, kto chce s kým. Problém bol v tom, že s Robom nikto nechcel Robo nebol zlý chalan Učil sa na samé jednotky. Každý rok dostal diplom za prospech. Veľmi si to cenil. No najpyšnejší... Čítať ďalej
02 | 03 | 2023 | Mária Škultétyová

O čo ide?

Nový „azylový a migračný“ zákon, vo Francúzsku známy ako „darmanínsky zákon“, obsahuje mnohé opatrenia, ktoré majú uľahčiť deportáciu migrantov. Zahŕňa aj deportáciu cudzincov, ktorí spáchali trestné činy, z Francúzska. Podľa ministra vnútra Geralda Darmanina ide o „najtvrdší“ návrh zákona, aký kedy francúzska vláda o imigrácii predložila.

Návrh zákona zdôrazňuje možnosť legalizovať pobyt v krajine tým migrantom, ktorí si môžu nájsť prácu v sektore, kde nie je dostatok zamestnancov. Darmanin chce tiež sprísniť pravidlá pre pobyt vo Francúzsku na rodinné vízum a zaviesť povinnú skúšku z francúzštiny pre rodinných príslušníkov tých, ktorí prichádzajú do krajiny za účelom zlúčenia rodiny. Ministerstvo vnútra v novembri oznámilo, že sprísni kontrolu deportácií nelegálnych migrantov. Darmanin uviedol, že nelegálni migranti, ktorí majú opustiť Francúzsko, budú pridaní na zoznam hľadaných osôb, aby sa zabezpečilo, že krajinu skutočne opustia. Návrh zákona sa začne prejednávať vo francúzskom Senáte koncom marca.

Pomôžte nám zastaviť zlo z Bruselu. Kým je ešte čas…
Chceme, aby Slovensko skončilo ako mnohé štáty západnej progresívnej Európy? Chceme, aby sa v našich školách pretláčala gender agenda, aby sa zlegalizovali „manželstvá“ homosexuálov a aby bolo LGBT komunite na Slovensku umožnené adoptovať si deti?... Čítať ďalej
02 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik