VIDEO Kmec tlmočí názor Hlasu: VLÁDA ZLYHÁVA! Popri LEX Ukrajina treba prijímať aj LEX Slovakia
25 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

ROK VOJNY NA UKRAJINE. Mimoparlamentná strana Hlas -SD si uvedomuje nutnosť pomoci Ukrajine, no vyčíta vláde, že na Slovákov akosi zabúda. Vláda musí popri LEX Ukrajina prijímať aj LEX Slovakia. A tu vláda výrazne zlyháva, konštatuje dlhoročný diplomat a hlasák Peter Kmec a zdôrazňuje: Tento konflikt nemá vojenské riešenie a jedine návrat k rokovaciemu stolu môže priniesť mier.

Každá krajina má právo na sebaurčenie

"Dnes si pripomíname rok vojny na Ukrajine. Rok, ktorý priniesol celý rad nevinných obetí, násilia a utrpenia ľudí. Strana Hlas - SD od začiatku zdôrazňuje, že náš sused má právo na obranu pred ruskou inváziou vrátane zahraničnej vojenskej pomoci, ktorá je plne v súlade s chartou OSN. Každá krajina má právo na sebaurčenie a nemôžeme akceptovať, že väčší a vojensky silnejší sused sa rozhodne riešiť svoje politické požiadavky silou," tlmočí názor Hlasu jeho člen Peter Kmec vo videu na sociálnej sieti.

Podľa poslanca by sa nám, ako malej krajine, mohol súhlas s agresiou v budúcnosti vypomstiť. "Slovensko ako jedna z mála krajín neuznala ani Kosovo ani Severný Ciprus, kde sa udiali podobné násilné anexie. Sami máme historickú skúsenosť s Mníchovom a Viedeňskou arbitrážou, čo dnes vnímame ako traumu," pripomína.

Vláda výrazne zlyháva

Podľa Kmeca si strana Hlas uvedomuje, že treba pomáhať Ukrajine, avšak zdôrazňujú, že vláda musí popri LEX Ukrajina prijímať aj LEX Slovakia. A tu vláda výrazne zlyháva, upozorňuje dlhoročný diplomat.

Pri poskytovanívojenskej pomoci Ukrajine zdôrazňuje Hlas dve zásadné podmienky:

  • Musí byť koordinovaná s našimi spojencami
  • Nesmie ísť na úkor obranyschopnosti nášho štátu
Tento konflikt nemá vojenské riešenie

"Sme presvedčení, že tento konflikt nemá vojenské riešenie a jedine návrat k rokovaciemu stolu môže priniesť mier, stabilitu a prosperitu na Ukrajinu," uzavrel Kmec.

Slovenská diplomacia zlyhala na celej čiare! A čo prezidentka? NIČ
Hulvátske správanie slovenského najvyššieho diplomata očividne neprekáža ani hlave štátu! Rastislav Káčer, poverený minister zahraničia, napísal vo svojom statuse na sociálnej sieti, že tí čo chcú mier na Ukrajine "majú ísť do r.ti". Pritom... Čítať ďalej
24 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik