Slovenská diplomacia zlyhala na celej čiare! A čo prezidentka? NIČ
24 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Hulvátske správanie slovenského najvyššieho diplomata očividne neprekáža ani hlave štátu! Rastislav Káčer, poverený minister zahraničia, napísal vo svojom statuse na sociálnej sieti, že tí čo chcú mier na Ukrajine "majú ísť do r.ti". Pritom Slovensko nazval Felvidékom. Štátny tajomník rezortu maďarskej diplomacie Tamás Menczer nášho ministra za to posiela ku psychiatrovi a nazýva ho provokatérom. A ani to Čaputovú ani Hegera nepostavilo zo stoličiek!

Káčer na súkromnom účte na sociálnej sieti v utorok počas cesty vlakom z Bruselu do Londýna uzavrel rozsiahly komentár o postojoch k vojne na Ukrajine slovami: “Pre kolaborantov Putina a zvlášť pre tých našich v Karpatskej kotline a Felvidéku, pre všetkých, ktorí chcú mier za cenu zničenia Ukrajiny mám jediný odkaz: Иди нахуй!” Nato maďarský diplomat poslal nášho ministra na psychiatriu.

Káčer: "Иди нахуй!" - a preto maďarský diplomat poslal nášho ministra na psychiatriu
"Rastislav Káčer je provokatér, podľa toho sa k nemu treba aj správať, uviedol Štátny tajomník rezortu maďarskej diplomacie Tamás Menczer." Informuje portál teraz.sk Štátny tajomník rezortu maďarskej diplomacie Tamás Menczer v stredu reagoval na... Čítať ďalej
22 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Psychicky chorý Káčer?

"Rastislav Káčer je provokatér, podľa toho sa k nemu treba aj správať. O Rastislavovi Káčerovi sa nedávno vyjadril predseda zahraničného výboru parlamentu Zsolt Németh a my sa s jeho názorom úplne stotožňujeme. Provokácii nenaletíme!" uviedol Menczer.

Németh komentoval predchádzajúce Káčerove vyjadrenie, že ak by bol ruský prezident Vladimir Putin na Ukrajine úspešnejší a jeho jednotky by prišli až po slovensko-ukrajinskú hranicu, SR by dnes čelila územným nárokom Maďarska.

"Pána Káčera dobre poznám, keďže bol veľvyslancom v Budapešti, stretol som sa s ním viackrát. Musím povedať, že mám veľké obavy o jeho duševné zdravie. A radím mu, aby urýchlene navštívil psychiatra," povedal Németh po pondelňajšej bratislavskej schôdzke predsedov zahraničných výborov parlamentov krajín Vyšehradskej štvorky (V4).

Káčer, foto: FB/Peter Paška

Byť bláznom je najlepšou vstupenkou do Hegerovej vlády

"Hegerov minister zahraničia Káčer povedal, že tí čo chcú mier na Ukrajine "majú ísť do riti". Maďarsko reagovalo, že keďže Káčera dobre poznajú lebo bol u nich veľvyslancom, majú "vážne obavy o jeho duševné zdravie" a odporučili mu vyhľadať psychiatra. Nuž, Maďari nevedia, že byť bláznom je najlepšou vstupenkou zastávať post v Hegerovej vláde," skonštatoval na margo diplomatickej prestrelky opozičný poslanec Tomáš Taraba.

Ani táto absurdná situácia neprimäla prezidentku Zuzanu Čaputovú konať. Káčer sa totiž v statuse prezentuje skôr ako diplomat Zelenského, a to našej hlave štátu vyhovuje. Záujmy Ukrajiny sú jej bližšie než záujmy Slovenska. Za Káčerovo jednanie je zodpovedná prezidentka, iný človek na neho dosah nemá. Tá nekoná. Slovenská diplomacia si vďaka tomu prestala plniť svoju úlohu.

Tomáš Taraba, FB/Tomáš Taraba | Tomáš Taraba

Slovenská diplomacia zlyháva

“Keby akýkoľvek štát nazval ministra zahraničných veci iného štátu psychicky chorým človekom a odporúčalo by mu psychiatra, tak by na takéto vyjadrenia poburujúco reagoval prezident, predseda vlády a daný štát by si povolal veľvyslanca na pohovor ako protest proti takémuto slovníku a neúcte," pokračuje poslanec.

"Potom, čo Maďari za blázna označili nášho ministra Káčera a odporúčali mu návštevu psychiatra, je zaujímavé, že nereaguje protestne prezidentka, nereaguje predseda vlády a nereaguje ani samotný dotknutý minister,” upozorňuje Taraba.

Opozičný poslanec ale asi zistil, kde je pes zakopaný: ”Je očividné, že nikto sa necíti byť urazený. Najskôr to asi znamená, že to bude pravda a nie je vlastne proti čomu protestovať ani sa cítiť urazený.

Igor Bukovský: Bude podávanie mRNA „VAKCÍN“ porušením zákona?
Kto bude za toto zodpovedný? Povinné očkovanie vakcínami proti Cvidu nám síce na čas vymietla z hlavy vojna na Ukrajine, avšak pravdepodobne bude mať pre naše životy dlhodobejšie následky, ako konflikt v našom susedstve. Vojna raz určite skončí,... Čítať ďalej
24 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik