Všimli ste si, ako včera okašľali Hurbana?
22 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Čakal som... Čakal som, že vo vodopádoch vzletných fráz, slovných klišé a trápnych "postojových" hrdinných a "charakterných" póz aspoň dakto... Doteraz nie, doteraz nikto, ak teda, mi niekto neušiel.

"Muž s takouto tvárou neklame ani seba: vyrástol pre búrky, má ich rád a odmieta sa skrývať pod strechy, udiera ako blesk a hrmí ako hrom." Povedal o mužovi, ktorý mal v týchto dňoch výročie úmrtia Vladimír Mináč. O mužovi politikovi a nielen politikovi, ktorý bol ozajstným mužom vo svojich názoroch, postojoch i činoch.

Veľký muž slovenských dejín

Jozef Ľudovít Miloslav Hurban bol prvý predseda Slovenskej národnej rady, slovenský spisovateľ, novinár, politik a organizátor kultúrneho života slovenského národného hnutia, evanjelický kňaz (po smrti Karola Kuzmányho načas superintendent Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania) a vedúca osobnosť slovenského povstania 1848 – 1849. 
Pôvodne bol stúpenec Jána Kollára, neskôr Ľudovíta Štúra.

Nezaregistroval som žiadnu zmienku o ňom

Farizeji kvákali drísty o inej pripomienke dejín. A o Bidenovi. Niet divu.

Štúrovci sa preberajú v tercii, sexte a potom v druhom ročníku štvorročného gymnázia. Spolu päť vyučovacích hodín.
Áno, "až" päť! A to aj vtedy, ak berieme celé obdobie obrodenia od Bernoláka až po meruôsme roky, tak je to asi tak päť vyučovacích hodín v živote mladého človeka. (Ak sa mýlim, rád sa nechám opraviť.)

Intelektuálne zabitá generácia

S obmedzením výuky o osobnostiach národa sa nesmieme čudovať, že nám vyrástla obmedzená generácia. Generácia fráz, klišé, teatrálnych rečí a ešte tragikomickejších postojov. Generácia politikov, ktorí bez problémov klamú aj seba samých. Generácia novinárov, stojanov na mikrofóny. Alebo trápnych kazateľov. Ak vám niekto z nich začne dačo recitovať o osobnostiach, spozornite!

P.S. Aké príznačné!

Mimochodom, 150 poslancov NR SR chodí denne do práce cez vestibul, v ktorom je umiestnená Hurbanova busta. V tom vestibule táboria všetci novinári. A oni si všimli iba Bidena!  Čo viac o nich treba?

Eduard Chmelár: O HYENÁCH, KTORÉ TANCUJÚ NA HROBE JÁNA KUCIAKA
Som maximálne znechutený z toho, ako politici skáču po hroboch Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a zneužívajú 5. výročie ich vraždy na ciele, ktoré nemajú s ich odkazom nič spoločné. Skonštatoval to na sociálnej sieti historik a politický analytik... Čítať ďalej
21 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik