Romana Tabák razantne voči lyžiarom: Idem, riešim! (FOTO)
17 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

Romanu Tabák (Sme rodina) nenechávajú chladnou nehody na lyžiarskych svahoch, s ktorými sa v ostatných dňoch akoby roztrhlo vrece. Rozhodla sa preto zo svojej pozície poslankyne Národnej rady riešiť veci zákonom.

Svahy v tomto období zažívajú nápor lyžiarov, čo sa v ostatnej dobe stalo osudným niekoľkým z nich.  Bude vytvorená „lyžiarska polícia“? Svoj úmysel zastaviť to, avizovala poslankyňa na sociálnej sieti. Diskutujúci pod jej statusom ju tradične nešetrili a „vytmavili jej“, čo si nie len o jej nápade myslia.

Lyžiarska polícia

"Uvedenej tragédie z lyžiarskeho svahu je nám nesmierne ľúto, avšak predchádzať takýmto nešťastným udalostiam na svahu je možné najmä osobnou zodpovednosťou, bezpečným prístupom a obozretnosťou voči druhým," uviedla Zuzana Eliášová, hovorkyňa Ministerstva vnútra (MV) SR po tom, ako po zrážke na svahu zomrel 8-ročný chlapček a pár dní na to v Jasnej lyžiar narazil do 4-člennej rodiny. Matku museli s podozrením na zranenia krčnej chrbtice a vnútrolebečné krvácanie priamo zo zjazdovky záchranári transportovať do nemocnice v Banskej Bystrici.

Ďalšia vážna zrážka na svahu! Tentokrát v Jasnej
Vo štvrtok popoludní došlo na Priehybe v lyžiarskom stredisku Jasná v Nízkych Tatrách k zrážke lyžiara so štvorčlennou rodinou. Matka utrpela vážne poranenia a bola letecky transportovaná do nemocnice v Banskej Bystrici. Otec a dve maloleté deti... Čítať ďalej
16 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Stačilo!

„A dosť! Začínam pracovať na zákone o “ochrane lyžiarov”! Nebudem sa prizerať ako ľudia umierajú / zrážajú sa na svahoch. O procese vás budem informovať!,“ rozčúlila sa na sociálnej sieti vo štvrtok (16. 2.) poslankyňa Tabák.

Facebook / Romana Tabák | Poslankyňa Tabák na bežkách

Komentáre k veci

Ako to už býva, na sociálnych sieťach sa nájdu „odborníci na všetko“, ktorí keď nemajú čo povedať k veci, niečo napísať potrebujú. Takých sa aj pod týmto príspevkom nájde niekoľko.

„Treba popracovať aj na tom, aby ste v parlamente nemohli skákať z jednej strany do druhej,“ myslí si diskutérka Mária Jankovičová.

„Hlavne zapracuj na chamtivosti prevádzkovateľov zjazdoviek ...ak by tam prišlo na jeden kopec milión lyžiarov tak ich tam kľudne vyvezú...takže zasa len lichva a rýchlo zarábať a s**l pes na bezpečnosť,“ upozorňuje niekto s menom Janko Hraško.

„Som veľmi zvedavý na ten zákon. Je to v prvom rade o človeku a žiadny zákon na to nepomôže. Či to je o cyklistoch, lyžiaroch alebo vodičoch… Málo zákonov je čo sa týka vodičov? A tak isto sa porušujú a žiadny zákon to nezmení. Je to v prvom rade o ľuďoch,“ uvažuje Viliam Horecký a René Peiger mu dáva za pravdu:

„Lyžujem od štyroch rokov .Ale toto je iba dôsledok zmeny ľudí. Vždy ten čo ide z hora dole musí dávať pozor. Na to sme nepotrebovali žiadny zákon. Lyžujes v Taliansku? Tam je všade carabinier na lyžiach. Ideš na bicykli a trúbi každé druhé auto. A v Rakúsku takéto niečo nezažijete. A môžme pokračovať.“

„Stačí, ak budú ľudia dodržiavať biely kódex, ktorý platí všade vo svete aj u nás a bude to fajn,“ súhlasí Evi Nosáľ.

Šutaj Eštok kritizuje čudné praktiky prokurátorov z ÚŠP
Podľa nezaradeného poslanca Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD), Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) má ďalšiu persónu, ktorej mediálne výstupy podľa Maroša Žilinku porušujú pravidlá. Napriek tomu, že Daniel Lipšic, šéf ÚŠP za to dostal disciplinárny... Čítať ďalej
16 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik