V USA zverejnili doslova bombu - Trump a Rusi? Všetko je inak!
05 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Bombastický text v USA je zverejnený. Trump a Rusi. Všetko je inak, popisujú tému parlamentnilisty.cz. Robert Upshur „Bob“ Woodward, slávny americký novinár, jeden z tých, ktorí rozkryli aféru Watergate, sa ostro pustil do svojich mladších novinárskych kolegov a konštatoval, že spájanie bývalého prezidenta Donalda Trumpa s Ruskom a tvrdenie, že Rusi ovplyvnili americkú verejnú mienku v prospech Trumpa, „stálo na zlátaninách“.

Americký novinár Robert Upshur „Bob“ Woodward si nebral servítky voči svojim mladším kolegom a vyhlásil, že spájanie Trumpa s Ruskom a obvinenie, že Rusi ovplyvňovali voľby v Trumpov prospech, „stálo na zlátaninách“. Upozornil tiež, že dokonca ani vlastnou redakciou denníka Washington Post nebol pri dokazovaní svojich tvrdení vypočutý.

Nie, naozaj nejde o zdroj "dezolátov"

Woodwardove odhalenie je len časťou rozsiahleho článku v rešpektovanom  magazíne Columbia Journalism Revue, ktorý prináša zničujúcu analýzu správania amerických médií v čase aféry. Nejde o žiadny plátok vysadený na mainstreamové médiá. Je naopak liberálny a vydáva ho Columbia University Journalism School, čo je citadela amerického novinárstva, pôda Pulitzerových cien. Ani autor nie je žiadny "trumpista" – analýzu s dĺžkou viac ako sto strán spísal Jeff Gerth, ktorý bol tridsať rokov investigatívnou hviezdou New York Times a je nositeľom všetkých možných novinárskych cien, napísala Columbia Journalism Revue k téme.

Propaganda makala

V článku Gerth tvrdí, že americké médiá ruskú stopu v Trumpovom pozadí zveličovali. Vymyslená vraj bola aj historka o tom, že ruská tajná služba má k dispozícii video Donalda Trumpa s prostitútkou, ktorým ho drží v šachu.The Washington Post už v novembri 2021 napísal , že pristúpil k neobvyklému kroku a spätne odstránil podstatné pasáže z dvoch starších článkov, konkrétne z rokov 2017 a 2019.

„Články označovali bieloruského podnikateľa amerického pôvodu za kľúčový zdroj ‚Steelovho spisu', súboru z veľkej časti neoverených správ, podľa ktorých mala ruská vláda kompromitujúce informácie o vtedajšom kandidátovi Donaldovi Trumpovi. Výkonná redaktorka denníka Sally Buzbeeová uviedla, že The Post si už nemôže stáť za presnosťou týchto prvkov príbehu,“ uviedol denník.

Tiež denník New York Times písal v septembri 2017 článok o tom, ako Rusi vytvorili „falošných Američanov“, aby mohli ovplyvniť americké prezidentské voľby. V článku bolo naznačené, že títo falošní Američania zámerne upozorňujú na prepojenie Hillary Clintonovej s Georgom Sorosom.

USA žiadajú Japonsko o povolenie na rozmiestnenie rakiet v boji proti Číne
Spojené štáty americké požiadali Japonsko o povolenie rozmiestniť na svojich ostrovoch rakety stredného doletu, aby zabezpečili rovnováhu síl s Čínou v regióne. Informovala v sobotu spravodajská agentúra Sankei Shimbun. Spojené štáty podľa nej... Čítať ďalej
05 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!