Bývalý nemecký politik: Slovenská prezidentka vyrobila v Česku škandál
29 | 01 | 2023 I Eka Balaskova

Bývalý nemecký poslanec Pavol V. Podolay označil správanie sa slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej za pubertálne. Jej návšteva štábu generála Pavla tesne po vyhlásení výsledku volieb hovorí za všetko.

Podľa Podolaya si prezidentka neuvedomila svoju pozíciu v štáte a do Prahy sa vybrala ešte pred vyhlásením výsledkov českých prezidentských volieb, čo Podolay považuje za nedôstojné. Nie je to však náhoda, Podolay konštatuje, že obaja sú marketingovým produktom. Verí však, že ich spoločná cesta na Ukrajinu bude hľadaním mierového riešenia konfliktu. Kto vlastne je Pavol V. Podolay?

Prezidentka ako "prvý" gratulant

„Pán zvolený prezident, milí priatelia, myslím, že na svete nie sú dva národy, ktoré sú si tak blízke ako Česi a Slováci a práve táto ľudská blízkosť je vlastne dôvodom, prečo sa spolu tešíme pri každej veľkej chvíli. A voľba hlavy štátu nesporne takou veľkou chvíľou je,“ hovorila Čaputová priamo v štábe Pavla v pražskom Karlíne tesne po vyhlásení výsledkov českých prezidentských volieb.

Čaputová V ŠTÁBE PAVLA zožala ovácie: „Zvíťazila nádej!“
Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová blahoželala Petrovi Pavlovi k zvoleniu za nového českého prezidenta. Na twitteri napísala, že sa teší na spoluprácu, spoločné stretnutia a iniciatívy. S gratuláciou prišiel aj nemecký prezident Frank-Walter... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Nedôstojné

"Najškandalóznejšiu udalosť českých prezidentských volieb vyrobila slovenská prezidentka Čaputová. Bol to jej príchod do volebného štábu Petra Pavla v Prahe. Z pohľadu dôstojnosti prezidentského úradu suverénneho štátu to bol poriadny trapas. Podľa protokolu tam nemala čo robiť,"upozorňuje Podolay a podotýka, že z Bratislavy vyrazila skôr, než sa objavili prvé výsledky..

Pozabudla, že je najvyšší ústavný činiteľ?

"Prezidentka republiky sa však nemôže správať ako fanúšik v puberte, len aby uvidela svoj nový idol prvá. Ako hlava štátu takýmto správaním zneuctila prezidentský úrad. Ona nie je zástupkyňou Progresívneho Slovenska ani slniečkárov bratislavskej kaviarne, ale najvyššou predstaviteľkou suverénneho štátu, ktorá ho reprezentuje ako celok," myslí si Podolay.

Dvaja ľudia, jeden pán

"Táto jej strata sebakontroly iba potvrdzuje, že tieto dva marketingové produkty bez obsahu boli stvorené na objednávku a majú asi spoločného pána. A hlavne majú bližšie k nadnárodným elitám, ako k vlastnému národu. Zuzana Čaputová a Petr Pavel sú ukážkou, ako v našich krajinách funguje politický marketing,"píše Pavol V. Podolay.

Teraz bude poriadok a pokoj. A komu sa to nepáči... Po výhre Pavla je jasno
Priaznivci aj odporcovia Petra Pavla sa zhodujú. Začína nová éra. Avšak každý si od nej sľubuje niečo iné, informujú Parlamentní Listy. Voľby, ktoré vyhral Peter Pavel, komentujú aj tí, ktorí nie sú Pavlovi naklonení. „A teraz nám nastane ten Kľud... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Pôjdu hľadať mierové riešenia

"Zaujímavé bolo, že ani neuplynulo pár hodín od zvolenia a už bolo vyhlásenie v TV novinách, ako sa dohodli na spoločnej návšteve Ukrajiny u Volodymyra Zelenského. Scenár a réžia hodná Oscara. Dúfam, že ho presvedčia, aby pristúpil na diplomatické vyriešenie tohto vojenského konfliktu a nebudú mu sľubovať neobmedzenú dodávku zbraní, munície a ťažkej vojenskej techniky," vyslovuje Podolay želanie a pripomína, že ďalšie zapájanie sa do konfliktu prinesie len zničenie Ukrajiny.

"To predsa nikdo zo zdravým rozumom nemôže chcieť." Uzatvára Podolay.

Kto je Pavol Viktor Podolay

Narodil sa v roku 1946 v Bratislave.  Ako medicínsky technik bol v roku 1968 v operačnom tíme, ktorý uskutočnil prvú transplantáciu srdca nielen v Česko-Slovensku, ale aj v strednej a východnej Európe. Na klinike pracoval aj na vývoji umelej srdcovej chlopne a iných technických zariadení v oblasti chirurgie srdca.

Do Nemecka sa vysťahoval v roku 1982. Od roku 1985 pôsobí v oblasti výskumu a IT na Technickej univerzite v Mníchove. Je aj publicisticky činný v oblasti hospodárstva a politiky. Po novembri 1989 založil v Bratislave a v Prahe jedny z prvých distribučných firiem pre lieky.

V roku 1969 sa začal venovať aj automobilovému športu. Bol spoluzakladateľom Rallye Clubu Bratislava, kde spoločne so Studeničom a ďalšími položili základy automobilovému rely športu na Slovensku.

Do nemeckého parlamentu bol za AfD zvolený v decembri v roku 2017.

FB Pavol Viktor Podolay

OBROVSKÉ ŠŤASTIE PETRA PAVLA! Generál vyhral. A v TV padla hrozba
Veľmi rýchlo po začiatku sčítania hlasov sa na čelo druhého kola prezidentskej voľby dostal Petr Pavel. Odhad agentúr dokonca hovorí o rekordnom zisku, ktorý by mal dosiahnuť, informujú Parlamentní Listy. Po pol tretej sa na televízii CNN Prima... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme