Poprad: Nemocnicu zaradili do II. úrovne, vedenie ju chce posunúť vyššie
23 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Nemocnicu Poprad aktuálne zaradili medzi nemocnice II. úrovne, vedenie to chce zmeniť a postúpiť v horizonte niekoľkých rokov do vyššej kategórie. Hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda pre TASR uviedla, že posun je reálny, avšak je potrebné rozšíriť ponuku poskytovanej zdravotnej starostlivosti o ďalšie programy.

"Potom, čo došlo k novej kategorizácii nemocníc, nedôjde v našom zariadení k žiadnym obmedzeniam. Všetky činnosti, ktoré Nemocnica Poprad v rámci poskytovania zdravotnej starostlivosti vykonáva, budú zachované," uviedla hovorkyňa.

S plánmi posunúť sa vyššie však podľa nej súvisí zlepšenie personálneho, materiálneho, technického a priestorového zabezpečenia. V rámci plánov pôjde o modernizáciu hotelovej časti nemocnice, jednotiek intenzívnej starostlivosti a súčasne aj energetického hospodárstva nemocnice. "Víziou nemocnice je najneskôr v horizonte roku 2030 splniť všetky kritériá pre zaradenie do III. úrovne v rámci súčasnej optimalizácie siete nemocníc," dodala Galajda.

Chmelár: PORAZENÍ SÚ IBA TÍ, KTORÍ REZIGNUJÚ
Aj napriek totálnemu ignorovaniu referenda médiami a hanebnému odhováraniu od účasti zo strany prezidentky a vládnych politikov prišlo k referendovým urnám takmer 1,2 milióna voličov, teda takmer rovnaký počet, aký stačil v parlamentných voľbách... Čítať ďalej
23 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!