ŠKANDÁL V BIELOM DOME!
22 | 01 | 2023 I Gabriela Fedičová

Vyšetrovatelia amerického ministerstva spravodlivosti pri prehliadke domu Joea Bidena v Delaware našli ďalšie utajované dokumenty, uviedol právnik amerického prezidenta Bob Bauer.

"Ministerstvo spravodlivosti zaistilo materiály, ktoré považuje za relevantné pre vyšetrovanie, vrátane šiestich položiek pozostávajúcich z dokumentov s utajovanými poznámkami," uviedol právnik v rozsiahlejšom vyhlásení.

Poznamenal, že niektoré materiály sa vzťahujú na obdobie Bidenovho pôsobenia v Senáte a ďalšia časť - na dobu jeho pôsobenia vo funkcii podpredsedu.

Pátranie trvalo asi 12 hodín, samotný Biden ani jeho manželka pri prehliadke neboli, viedli ju so zástupcami Bidenovho osobného právneho tímu a kancelárie právnika Bieleho domu.

Škandál s tajnými dokumentmi okolo prezidenta sa vyostril po tom, čo ich objavili najprv v Bidenovom centre pre diplomaciu a globálnu angažovanosť vo Washingtone a potom v osobnej garáži a prezidentskej rezidencii . Pochádzajú z obdobia jeho pôsobenia vo funkcii viceprezidenta. 

Ide o flagrantné porušenie pravidiel používania utajovaných dokumentov.

Predtým bol bývalý americký prezident Donald Trump obvinený z nesprávneho uchovávania utajovaných dokumentov . Minulý rok dokonca vyšetrovatelia prehľadali a našli v jeho rezidencii na Floride dávku utajovaných dokumentov. Odporcovia Trumpa, ktorý ohlásil svoju kandidatúru na prezidenta vo voľbách v roku 2024, žiadali ako trest odňatie jeho práva naďalej zastávať verejnú funkciu.

Vplyvní americkí republikánski, zákonodarcovia obvinili ministerstvo spravodlivosti, že vo svojom prístupe k Bidenovi a Trumpovi používa dvojaký meter . Pod ich tlakom americký generálny prokurátor Merrick Garland vymenoval osobitného právneho zástupcu Roberta Hoera, aby vyšetril Bidenov prípad.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik