Klátova Nová Ves ŠOKUJE aj skeptikov: Účasť na referende je väčšia ako pri spojených voľbách
21 | 01 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Záujem voličov o hlasovanie v sobotnom referende v Klátovej Novej Vsi v okrese Partizánske je väčší ako pri spojených voľbách v októbri minulého roka. Odhadla to tamojšia okrsková volebná komisia, ktorá má v zozname zapísaných takmer tisíc oprávnených voličov.

Vyjadriť svoj názor na skrátenie volebného obdobia prišiel do jedného z dvoch okrskov v obci i Ľubomír. "Mám pocit, že národ volá po zmene, asi je to na mieste vyjadriť sa k tomu. Je to povinnosť každého občana," povedal pre TASR Ľubomír.

Do okrsku, ktorý sídli v budove obecného úradu, chodili okolo poludnia a popoludní skupiny voličov. "Oproti komunálnym a regionálnym voľbám, ktoré boli nedávno, je ich oveľa viac," priblížila predsedníčka okrskovej volebnej komisie Alena Dolníková.

V okrsku číslo 1 je 994 oprávnených voličov. "K nám prišlo do 300 ľudí, je možné, že účasť bude viac ako 50 percent," odhadla Dolníková.

Na Slovensku sa koná v sobotu referendum. Ľudia sa v ňom môžu vyjadriť, či súhlasia s tým, aby bolo možné skrátiť volebné obdobie referendom alebo uznesením Národnej rady SR. Má to zabezpečiť zmena Ústavy SR.

AK BY TOTO REFERENDUM BOLO ZBYTOČNÉ, NESNAŽILI BY SA MU TAK URPUTNE ZABRÁNIŤ
Je až úsmevné, ako sa s blížiacim začiatkom referenda zvyšovala nervozita, panika a agresivita tých, ktorí sú proti jeho konaniu. Takto sa zamyslel vo svojich statusoch historik a politický analytik Eduard Chmelár. A nedá sa inak, iba s ním... Čítať ďalej
21 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme