Dag Daniš: Ako vládli, tak skončili
18 | 01 | 2023 I Gabriela Fedičová

Dag Daniš, považuje referendum o zmene Ústavy, ktorá by umožnila predčasné voľby za dôležité. 

Daniš, komentátor denníka Štandard je presvedčený, že referendum o zmene Ústavy , ktoré je vyhlásené na 21. januára je dôležité. V príspevkoch na sociálnej sieti si doslova posvietil na povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) a prezradil napríklad aj to, čo ho na Hegerovi fascinuje.

"Na Hegerovi ma fascinuje, že je dokonale priesvitný. Keď sa na neho pozriete, vidíte iba toho, kto stojí za ním. Dlho to bol Matovič. Potom chvíľu Sulík, ktorý usúdil, že vláda nebola povalená a môže pokračovať. Potom Naď s progresívnym Budajom, ktorí chcú nerušene vládnuť do roku 2024. A nakoniec za Hegerom vidíme Dzurindu, ktorý obetavo vyťahuje na breh utopencov, skladá z nich "nový projekt" (chránenú dielňu). A dúfa, že predčasné voľby nebudú, lebo Heger sa zabetónuje vo vláde. V odvolanej vláde. Neuveriteľné," uviedol Daniš.

Za neuveriteľné považuje Daniš aj to, ako fungujú médiá

Tie by podľa neho mali Hegera bombardovať otázkami, koľko podpisov poslancov získal pre zmenu ústavy a predčasné voľby. Namiesto toho spolu s ním rátajú, koľko podpisov získal, aby sa tu mohol aj po zosadení vlády zabetónovať.

Heger, ale naprieka snahe a podpore končí. Čo Daniš okomentoval nasledovne: "Eduard Heger konečne vyriešil túto nerovnicu: 0 + 0 + 0 + 0 je menej ako 76. Inak, myslím si, že jeho nehoda má korene v marci 2021."

Skúsil si predstaviť aj nasledujúcu scénu

Ficovu vládu odvolá parlament – a krátko na to Fico oznámi, že zbiera podpisy v parlamente pre pokračovanie Ficovej vlády. Ale nejde to. Je to nepredstaviteľné. Také niečo dokáže len mokrá utierka s nápisom Heger. 

Ako vládli, tak skončili, komentuje Daniš

"Inak, Hegerovu vládu nedorazil Sulíkov kyjak. Dorazila ju vzbura liberálnej skupiny OĽaNO okolo Budaja – a ustráchaných pózerov typu Šeliga. Po úteku SaS odmietali konzervatívnu väčšinu v parlamente (tichú podporu Tarabu). A žiadali nemožné: OĽaNO bez Matoviča. V stabilnej koalícii. A v službe Kolíkovej a Sulíka. V tejto hre nebol Matovič ani zďaleka jediný pomätenec," konštatuje Daniš opäť.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme