Hlas-SD trvá na predčasných parlamentných voľbách v čo najskoršom termíne
10 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Mimoparlamentný Hlas-SD trvá na svojom postoji, že predčasné parlamentné voľby v čo najskoršom možnom termíne sú jediným riešením trojročnej hlbokej politickej krízy. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková. Dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) v pondelok avizoval, že u poslancov parlamentu začína zbierať podpisy na podporu jeho vlády. Zároveň uviedol, že chce oddeliť diskusiu o novej 76-ke a debatu o predčasných voľbách.

Šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini reagoval, že vláda Eduarda Hegera a Igora Matoviča (OĽANO) padla v dôsledku vnútorných hádok a neschopnosti pomôcť ľuďom. "Neverilo jej vyše 80 percent občanov a dve tretiny z nich si želajú predčasné voľby. Napriek tomu idú tí istí neschopní politici skladať novú vládu, len aby ich ľudia v predčasných voľbách neposlali kade ľahšie," zdôraznil.

Slovensko potrebuje podľa jeho slov nový začiatok a úplnú obnovu. "To nie je možné začať s ľuďmi, ktorí vo svojich úlohách fatálne zlyhali a priviedli krajinu na pokraj rozvratu," dodal. Zároveň poukázal na dôležitosť blížiaceho sa referenda o možnosti skrátiť volebné obdobie Národnej rady SR referendom alebo uznesením parlamentu.

Aký štát, také oslavy! Ako si to mohla Čaputová vôbec dovoliť?
Galavečer pri príežitosti 30. výročia nezávislosti Slovenskej republiky skončil fiaskom ako chaotická estráda bez nosnej programovej myšlienky. Plytké politické prejavy boli hanebnou ukážkou toho, kto stojí na čele tohto štátu, kto ho riadi a ako... Čítať ďalej
09 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!